( rpsoft | 2022. 05. 31., k – 10:34 )

Mi a bizonyítékod arra, hogy az nem volt spekuláció? Az, hogy az amcsik mondták? Ha az oroszok mondják (utólag), akkor az nem játszik, de ha az amcsik, az igen? Tehát vagy spekuláció mentén dobták le az atomot, vagy rosszabb esetben tudtak róla és annak ellenére.

Azt mondom, hogy az a spekuláció, hogy a japánok már meg akarták adni magukat. Az, hogy még akkor is volt róla vita, nem (a vitatkozók egyik fele sem tagadta utólag). Azt akár elhihetem az oroszoknak, hogy nekik már szóltak a japánok, mert csak az számítana, ha elkezdődött volna a közvetítés. Ha nem kezdődött el, akkor benne voltak egy háborúban a japánok és az amerikaiak.

Ha atomot dobsz, akkor pontosan tudod, hogy ott minden embernek lőttek.

Ha szőnyegbombázol, akkor meg reméled.

Tehát tudtak építeni és meg is tették. A többi csak köntörfalazás.

Abban azért egyetértünk, hogy a saját bombáik miatt nem kellett eszkalációtól tartani, vagy van rá valami konteó, hogy az hogy jöhet össze?

Ezt sem támasztottad még alá semmivel, pedig amikor ugyanakkor és ugyanazt hazudják, akkor arra nem nagyon van más magyarázat.

Miért, az nem magyarázat, hogy hihető, és átveszik? A másik esetben pedig egy média van, ami az állami, az per definitionem csak központilag irányított lehet.

És ezt még mindig semmivel nem támasztottad alá...

Azt sem bizonygatom, hogy 2x2=4. Ami nyilvánvaló, az az. Volt az országnak 40 éve megtapasztalni, hogy milyen az, amikor az oroszok dominálnak. Mivel nem ismerték el az akkori bűnöket/hibákat, ezért nincs okom feltételezni, hogy megváltoztak. Ráadásul az irányító elitet is részben átmentették, részben az akkori legkeményvonalasabb KGB-ből pótolták.