( tigrincs | 2022. 05. 30., h – 21:01 )

Mi vegyesen hasznaljuk. Confluence-t pont a wiki celokra jo hasznalni. Viszont ha fileokkal kell dolgozni akkor a SharePoint-nak nem nagyon van ellenfele a piacon:

Metadata alapu search (fileok tagelve country, product, usage, language, doctype (pl training, contract etc) alapjan (igy megtalalhatsz olyan fileokat is aminek se a neve se a tartalma nem kotheto kozvetlenul egy adott tag-hez)
A metadatat egy kozponti helyen adminoljuk igy mindenki ugyanazt hasznalja tag-elesre illetve ha uj library-t kell beallitani csak betoltom az elmentett content type-ot es nem nullarol kell epitkezni (pl 50 oszlopot megkrealni es beallitani a default ertekeket) ennek elonye az is, hogy ha a content type-hoz uj mezot adunk akkor az vegigfut az osszes site-on vagy ha uj product-ot adok hozza ahol hasznaljak azt a mezot az uj product automatikusan elerheto lesz.

Information management policy - retention (ez alapjan obszolalunk fileokat)

Info gathering Power Apps alapu formokkal

Workflow alapu jovahagyas es custom ertesitesek/riportok

Modern linkek SharePoint-on meg akkor is mukodnek ha athelyezed a filet mashova (nem lesz torott linked)

MS tipusu fileokat szuperjol be lehet agyazni SP oldalakra

Power BI miatt egyszeru riportolni is mert nem kell letoltenem az exceleket es azt buzeralni aztan kuldozgetni tovabb csak egyszeruen kapcsolodni a source-hoz a riportot meg SP-n vagy Teams-en publikalni.

Mivel az SP mogott is a OneDrive Enterprise lakik ugyanugy lehet fileokat megosztani es kollaboralni mint OneDrive-on.

Es a millio mas elonyerol meg nem is beszeltem (history es verzio, user es admin recycle bin es meg estig sorolhatnam)

Handbook-ot illetve User manualt mi PDF-ben gyartunk. Az kb mindenhol ugyanugy jelenik meg es lehet ra szamitani, hogy ugyanugy mukodik is :)

A legrosszabb amit atlag user tehet SharePointon az az, hogy ugyanugy szepen megkrealja az agybeteg folder strukturajat mint a korabbi shared network drive-on es aztan csodalkozik, hogy hat ez a rendszer nem tud semmivel sem tobbet. Ilyenkor mindig belinkelem ezt a videot: https://youtu.be/UjcO2mN9exE?t=9