( TCH | 2022. 05. 29., v – 20:18 )

Mivel a kapituláció feltétel nélküli megadást jelent, a feltételekkel kapituláció kb. olyan mint a feketekávé tejjel.

Pedig használják így is, hogy a kapituláció feltételei. A vernakuláris nyelvben ez csak simán megadást jelent.

A spekuláció itt az, hogy a japánok már meg akarták adni magukat. Az oroszok állították, hogy nekik már jelezték (nem akkor, hanem utólag), és valaki állította, hogy az angol titkosszolgálat is tudott erről. Szóval nem spekuláció mentén dobáltak atomot, hanem az a spekuláció, hogy elég lett volna várni a japán megadásra. (Tudtommal még a hirosimai bombázás után is tiltakoztak a katonai vezetők a császár döntése ellen.)

Mi a bizonyítékod arra, hogy az nem volt spekuláció? Az, hogy az amcsik mondták? Ha az oroszok mondják (utólag), akkor az nem játszik, de ha az amcsik, az igen? Tehát vagy spekuláció mentén dobták le az atomot, vagy rosszabb esetben tudtak róla és annak ellenére.

A japán városok esetén nem pont ez volt a helyzet, ugyanis a nagy része éghető volt. Némi gyújtóbombázás után nem igazán maradt ott élő ember. De ugyanez volt a helyzet azoknál a német városoknál is, ahol kialakult a tűzorkán a nagy hő miatt (Hamburg esetében teljesen váratlanul, Drezda esetében már kiszámolták).

Nem arról beszélünk, hogy egy adag gyújtóbomba nem tud felperzselni minden életet. De ha ledobnak párat, annak a pusztítása alapból kicsi, csak felgyújt ott mindent, ami aztán tovaterjed. Az atom viszont alapból mindent visz egy jókora területen. Ha atomot dobsz, akkor pontosan tudod, hogy ott minden embernek lőttek.

Kevesebb, mint tíz bombával rendelkezett (egy évvel később!)

Tehát tudtak építeni és meg is tették. A többi csak köntörfalazás.

Javarészt az 50-es évekből.

Javarészt. Majd 60 év múlva a 2010-es évekből is lesz egy tonna. Most csak annyit lehet felsorolni, amivel lebuktak, vagy beismerték. És azért van ilyen is bőven.

nem azt mondtam, hogy a nyugati médiában nem jelenik meg szemét, hanem hogy egyrészt kevesebb

És ezt még mindig semmivel nem támasztottad alá...

másrészt, többnyire nem központilag

Ezt sem támasztottad még alá semmivel, pedig amikor ugyanakkor és ugyanazt hazudják, akkor arra nem nagyon van más magyarázat.

az azért egész más, amikor a Spiegelt átbassza egy riporter valami kamuval, mint amikor pontosan tudja a szerkesztő és a főszerkesztő, hogy megrendelésre hazudnak

Megint nem olvastad el, amit belinkeltem. Nem csak egy riporterről volt szó, csak a sztárriporterről volt külön cikk. És az összes médiumra kaptál anyagot bőven. Egyik kutya, másik eb.