( rpsoft | 2022. 05. 29., v – 09:07 )

Tekintve, hogy már kapitulálni akartak, csak még feltételeik voltak, aligha.

Vagy kapitulálni akartak, vagy voltak még feltételeik. A kettő együtt nem megy. A másik, hogy erről még nem értesítették az amerikaiakat, csak az oroszokat (bár állítólag Churchill és az angol titkosszolgálat tudott róla, de ezt azért elég nehéz ellenőrizni.)

Tehát az USA folyton fenyeget másokat az atommal, de megideologizáljuk, hogy ez miért nem számít fenyegetésnek.

Az USA nem fenyeget senkit, aki nem fenyegeti őt, vagy hajt éppen arra, hogy fenyegethesse. Szerintem ez eléggé reasonable.

Azt látták mit csinál a bomba. Nem csak a sugárzás számít.

Azt látták, hogy ugyanazt csinálja, mint az addigi szőnyegbombázások, csak olcsóbban.

Nem. Azt, hogy nem csak kettő bomba volt, ahogy te állítod. Kettőt dobtak le csapásként, de több kísérleti robbantás is volt előtte, meg utána is.

Ja, de akkor azok a bombák vagy már (Trinity test, 1db), vagy még nem léteztek. Szóval az eszkaláció esélye pontosan 0 volt.

Nem. Kurwára nem. Olvasd el megint. A BBC behazudta, hogy azt az épületet a ruszkik ágyúzták szét Harkovban, miközben az ukránok voltak Donyeckben és épp oroszok voltak az áldozatok.

Szóval akkor volt egy kép (+ caption), aminél a BBC egyszer hazudott vagy tévedett. A TASzSz-ból meg amióta híreket nézek (na jó, elismerem, hogy ez kb. 1986 óta van), csak a hazugság folyik.

Ha ugyanúgy hazudnak, akkor nem jobbak.

Ha ugyanúgy hazudnának, szerintem se lennének jobbak.

Rosszul.

Reméljük, egyszer majd kiderül, melyikünknek van igaza. Nem vagyok meggyőzve.

Csakhogy az elit pont azt akarja, hogy a sajtó hazudjon, lásd a belinkelt nyugati fake news-t. A nyugati sajtó ugyanaz, mint a szovjet Pravda, csak épp az amcsi pénzemberek kezében.

Belinkeltél egyet. Nem hihető számomra, hogy van legalább ezres nagyságrendű nyugati hírforrás, olyan emberek kezében, akik egymással kb. semmiben sem értenek egyet, de ebben hirtelen összezárnak. Az egyik banda kőkonzervatív (mondjuk a The Times), a másik a szociáldemokráciát is balról előzi (Guardian), a harmadikban simán lehet az 5. oldal írója kőkonzervatív, a 7-ediké pedig a legnagyobb liberális, akik elveszekednek egymással (Spiegel), de ha az orosz-ukrán háborúról van szó, akkor hirtelen összezárnak. Persze, és én vagyok a mikulás.