( rpsoft | 2022. 05. 28., szo – 23:14 )

És? Japán akkor már a kapituláció szélén volt. Az atomot nem Japán megtörésére vetették be, hanem üzenni akartak a ruszkiknak, hogy nekünk ilyen is van. Ezért áldoztak fel két várost is.

Más becslések szerint még azért elesett volna néhány tízezer amerikai katona, mire Japán megadja magát.

Hogy mi? Hogy nem-e?

Bizonyos feltételekkel, de nem. Az NPT-szerződésben résztvevő országok számára az USA bejelentette, hogy nem mér rájuk első csapást, csak tömegpusztító fegyver bevetésére való válaszul (2010). Tehát, ha neked nincs atombombád és nem is csinálsz, vagy van, de van no first use policy-d, akkor rád nem fognak első csapást mérni (vagy hazudtak, de amióta ilyesmiket ígérnek, azóta tartják is). Monduk Japán pont vetett be pl. biológiai fegyvert a második világháborúban Kínában.

De, tudtak. Kísérleti robbantás volt előtte is.

Ott nem ért embert a dolog. A fallout hosszú távú következményei felméréséhez meg még hiányzott a hosszú táv.

Ez sem igaz, ld. előző pont.

Aszondod, hogy félni kellett, hogy valaki válaszol nekik az ő saját, már felrobbantott kísérleti bombájukkal, vagy mi?

Több link is volt benne, nem baj?

Az egy előző posztod volt, valami épületről, ami nem ott van, ahol megírta a BBC meg a német blikk. Az okés, azt vagy hazudtak (nem állítom, hogy sosem hazudnak, nincsenek ilyen illúzióim, csak azt, hogy azért még mindig jobbak, mint a ruszkik, méghozzá nem kicsit), a következőben meg hoztál 2 állítást, amit az oroszok mond(hat)tak (volna) és tízet, amit a nyugatiak mondhatta volna, és abból akartál arra következtetni, hogy az egyik kutya, másik eb.

Te egyetértesz azzal, hogy ezek fake news-t terjesszenek, hogy átverjék az embereket?

Nem, én úgy gondolom, hogy a nyugati hírek nagy része igaz. Ha pedig az elit azt akarja, hogy a sajtó igazat mondjon, annál már tényleg csak az lenne jobb, ha még ennyire sem szólna bele, de azért ez már egész jó.