( TCH | 2022. 05. 28., szo – 19:54 )

Erről már volt szó. A hátország bombázása a huszadik századi háborúban (sajnos) bevett módszer volt, az ellenség harci moráljának a megtörésére. Ugyanis a háborúhoz azok a civilek gyártják a tankot, az ellátmányt, adózzák össze a sereg költségvetését.

Egyrészt ez már a huszonegyedik században volt. Másrészt meg ez nem mentség.

Mészárlássá akkor válik, ha öncélú (ismert helyen lévő iskola rakétázása (ilyen volt most Ukrajnában), már legyőzött területen a civilek lelődözése (Japán Nankingben).

Csakhogy a ruszkik nem azért rakétázták az iskolát, mert gyerekeket akartak gyilkolni, hanem mert az ukrán katonák az iskolába bújtak el. Az már más kérdés, hogy a ruszkik leszarták, ha civilek is meghalnak a rakétától, de az ukrán katonák is leszarták, ha meghalnak a saját civiljeik.

Az igaz, hogy Amerika az egyetlen, aki tényleg be is vetette. Hogy katonai vagy nem katonai, az kérdéses (egyrészt, ld. fent, már túl voltunk akkor a Blitz-en, másrészt, Hirosimában volt a japán második általános hadtest és a Chugoku helyi sereg főhadiszállása, a Hadsereg tengeri erőinek parancsnoksága, és elég nagy hadianyagraktárak. Nagaszaki is iparváros volt.

És? Japán akkor már a kapituláció szélén volt. Az atomot nem Japán megtörésére vetették be, hanem üzenni akartak a ruszkiknak, hogy nekünk ilyen is van. Ezért áldoztak fel két várost is.

Ezzel nem azt mondom, hogy jogos volt a tömegpusztító fegyver bevetése, de az senkit nem ment fel, ha már más is megtette.

Nem ment fel, de nincs is kit felmenteni, mert más még nem vetette be.

Az is fontos, hogy azóta Amerika nem fenyegetett másokat atomfegyver bevetésével

Hogy mi? Hogy nem-e?

Hiroshima és Nagaszaki óta az is lényeges különbség, hogy akkor még szinte semmit nem tudtak a következményekről.

De, tudtak. Kísérleti robbantás volt előtte is.

Valamit az is, hogy eszkalálódástól nem kellett tartani, mert az a két bomba létezett, és kész.

Ez sem igaz, ld. előző pont.

Hoztál egy marék állítást, amiben volt egy simán eltéveszthető fotó, és egy csomó "példa".

Több link is volt benne, nem baj?

Ugyanakkor ha összehasonlítjuk azt, hogy mennyi szabadság volt a Szovjetúnióban, az akkor a befolyása alatt álló országokban, és most Oroszországban, azzal, hogy milyen az élet az USA-ban és az állítólag az ő befolyásuk alatt álló országokban, hol derültek ki stiklik, és hol hallgatnak róla azóta is, akkor nagyon nem az jön ki, hogy egyik kutya, másik eb.

Ha mind a kettő hazudik, mint az árvíz, akkor egyik kutya, másik eb. Én hoztam bizonyítékot arra, hogy a nyugati média hazudik. Te nem cáfoltad ezt.

Amerikában az alatt, amíg a SZU-ban Putyin uralkodott, hány elnök váltotta egymást? Akkor hol van demokrácia?

Egyrészt, hogy jött ide a demokrácia? A két oldal médiájáról volt szó, hogy hazudnak. Erről beszéltünk, nem tudom, hogy keverted ide a demokráciát.
Másrészt, ha már ide keverted: szerinted az amcsiknál igazi demokrácia van? Négyévente rábökhetsz a két többszáz éve létező párt egyikére, hogy e. És mind a kettő mögött ugyanazok a pénzemberek állnak. Ugyanaz van az amcsiknál is, mint a ruszkiknál, csak az amcsik finomabban, a ruszkik őszintébben tolják a plutokráciát. Egyik kutya, másik eb, ebben a kérdésben is.
Harmadrészt, Putyin a Szovjetunióban sosem uralkodott. 2000-ben került hatalomra, a SZU meg 1991-ben szétesett.
Negyedrészt, az, hogy hány évig vezet valaki, az irreleváns a demokrácia kapcsán. Orbán is 2026-ban lesz túl a 20. miniszterelnöki székben eltöltött év után, aztán mégis demokrácia van nálunk. (És az van, bármennyire is tiltakoztok. Orbán is bukott már meg, de pár éve Bp-t is elbukta a Fidesz.)

ha az elit azt akarja, hogy azt írják le, ami ezekben az újságokban van, akkor kitűnő, megbízható elit van, jól döntöttek a választásokon az amerikaiak

Atyaúristen... Ebben mindjárt két gigantikus fail is van. Az egyik az, hogy ezt az elitet nem választják, ez ez az elit nem Biden, vagy Trump, hanem a pénzemberek, a Wall Street, a Szilikonvölgy, a gyógyszerlobbi, az olajlobbi, a fegyverlobbi; ezeket nem választják és ezeknek a szócsöve a média. A másik überfail az az, hogy te akkor alszol nyugodtan, hogy ha tudod, hogy ezek a mágnások szándékosan hazudozásra utasítják a médiát? Te egyetértesz azzal, hogy ezek fake news-t terjesszenek, hogy átverjék az embereket?