( rpsoft | 2022. 05. 28., szo – 18:47 )

Szándékosan bombázták Bagdadot. A civil lakosságot. Hetekig. Ez mészárlás.

Erről már volt szó. A hátország bombázása a huszadik századi háborúban (sajnos) bevett módszer volt, az ellenség harci moráljának a megtörésére. Ugyanis a háborúhoz azok a civilek gyártják a tankot, az ellátmányt, adózzák össze a sereg költségvetését. Mészárlássá akkor válik, ha öncélú (ismert helyen lévő iskola rakétázása (ilyen volt most Ukrajnában), már legyőzött területen a civilek lelődözése (Japán Nankingben).

Putyin sem fenyegette az egész világot vele. Csak a NATO-t.

Mintha azt is megemlítette volna, hogy taktikai atomfegyverei is vannak, ha máshogy nem megy. Az igaz, hogy Amerika az egyetlen, aki tényleg be is vetette. Hogy katonai vagy nem katonai, az kérdéses (egyrészt, ld. fent, már túl voltunk akkor a Blitz-en, másrészt, Hirosimában volt a japán második általános hadtest és a Chugoku helyi sereg főhadiszállása, a Hadsereg tengeri erőinek parancsnoksága, és elég nagy hadianyagraktárak. Nagaszaki is iparváros volt. Ezzel nem azt mondom, hogy jogos volt a tömegpusztító fegyver bevetése, de az senkit nem ment fel, ha már más is megtette. Az is fontos, hogy azóta Amerika nem fenyegetett másokat atomfegyver bevetésével (sőt, elég gyakran kijelenti, hogy atomfegyvert csak atomfegyverre adott válaszként vet be. Eddig tartotta az ígéretét. A Szovjetúnió, és utóda, Oroszország nem tett ilyen ígéretet.) Harmadrészt persze, a fallout majd szépen megáll annak a határán, akire rábasszák a bombát, és az is garantált, hogy az nem eszkalálódik. (Hiroshima és Nagaszaki óta az is lényeges különbség, hogy akkor még szinte semmit nem tudtak a következményekről. Valamit az is, hogy eszkalálódástól nem kellett tartani, mert az a két bomba létezett, és kész.)

Ezt a "cáfolatot" csak így ex-katedra? Forrást nem akarsz hozni rá? Én hoztam többet is, ami bizonyítja, hogy egyik kutya, másik eb.

Hoztál egy marék állítást, amiben volt egy simán eltéveszthető fotó, és egy csomó "példa". Ugyanakkor ha összehasonlítjuk azt, hogy mennyi szabadság volt a Szovjetúnióban, az akkor a befolyása alatt álló országokban, és most Oroszországban, azzal, hogy milyen az élet az USA-ban és az állítólag az ő befolyásuk alatt álló országokban, hol derültek ki stiklik, és hol hallgatnak róla azóta is, akkor nagyon nem az jön ki, hogy egyik kutya, másik eb. Amerikában az alatt, amíg a SZU-ban Putyin uralkodott, hány elnök váltotta egymást? Akkor hol van demokrácia?

Egyrészt nem nyugati elit, hanem konkrétan amcsi elit. Másrészt meg nem az elit mondja azt, ami ezekben le van írva, hanem ezek azt írják, amit az elit mond, hogy írjanak le.

Nem az irányt vontam kétségbe, hanem azt mondtam, hogy ha az elit azt akarja, hogy azt írják le, ami ezekben az újságokban van, akkor kitűnő, megbízható elit van, jól döntöttek a választásokon az amerikaiak, nyugodtan alszom.