( TCH | 2022. 05. 28., szo – 14:19 )

Biztos minden iraki döntési helyzetben van, hogy bevetik-e, vagy nem.

Pont erről beszélek, hogy nincsenek, de mégis őket mészárolták.

A második Iraki háborúra már nem tudok jó mentséget hozni. Ott feltehetőleg az amerikai héják (Cheney, Powell, Bush, etc.) szépen megvezették a világot, hogy iraknak tömegpusztító fegyverei vannak, amit mindenki bekajált, mert korábban tényleg voltak, be is vetette a kurdok ellen.

Igen. Akkor konszenzusra jutottunk a kérdésben, miszerint ezek a héják közönséges tömeggyilkosok, akik semmivel nem különbek, mint Putyin, sőt, a leírtak alapján, még rosszabbak?

Nem, azért mert valakinek a jövőbeli viselkedésére a múltbeli alapján lehet következtetni.

Lehetni lehet, de nem mindig fog működni.

A nyugati és a keleti hírek összehasonlítása azért értelmetlen, mert a ruszkiknál mostanra gyakorlatilag a központilag irányított sajtó maradt (tehát amit ott hazudnak az az állam hazugsága), de nyugaton nem ez a helyzet.

Hát ez volt az Ultimate Reality Check Error. Könyörgöm, szerinted, ha az összes nyugati médium egyszerre kezdi el fújni ugyanazt, akkor az szerinted nem ugyanolyan központilag irányított sajtó, mint a ruszkiké?

Neked sem lesz belőle semmi bajod, hogy ide szépen leírod a propagandát

Már megint nem bírtok mást, mint propagandistázni? Mi volt propaganda, abban, amit leírtam? Az, hogy a nyugat is hazudik?

Nem érdemes BBC, The Times, Guardian, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Spiegel, New York Times, Boston Globe alá menni.

Bevallom, tévedtem. EZ volt az Ultimate Reality Check Error. Tudod mik ezek a lapok? Pravda á la Nyugat, az. Ezek az amcsi elit szócsövei.

Amúgy hol írták le, hogy putyin artomot dobott kijevre?

/facepalm
Példákat írtam. Egyik hírt sem a hírekből szedtem, csak felsoroltam párat, ami megtörténhet (esetleg tényleg meg is történt), meg két olyat, ami totál kamu volt. Példa. Tudod. Illusztráció.

A másik: a russia today-en tényleg csak ez a két hír volt? Kurva unalmas lehet.

Remélem ez komoly volt, mert viccnek nagyon gagyi lenne...