( rpsoft | 2022. 05. 28., szo – 13:39 )

Biztos minden iraki ilyen. Ez tudományosan bizonyított.

Biztos minden iraki döntési helyzetben van, hogy bevetik-e, vagy nem.

Amire a válasz az, hogy iraki civilek halomraölésével.

Nem állítom, hogy helyeslem (sőt), de azt sem, hogy tudtam volna jobb megoldást (azt nem gondoltam, hogy a hátradőlünk, és megvárjuk, hogy mi lesz, az jobb megoldás). De az első iraki háborúnak volt ilyen értelemben "oka" (mellesleg akkor Irak megtámadta Kuvaitot, és őket az USA szövetségesnek tekintette.) A második Iraki háborúra már nem tudok jó mentséget hozni. Ott feltehetőleg az amerikai héják (Cheney, Powell, Bush, etc.)  szépen megvezették a világot, hogy iraknak tömegpusztító fegyverei vannak, amit mindenki bekajált, mert korábban tényleg voltak, be is vetette a kurdok ellen.

Ezt azért írtad ide, mert teljesen irreleváns?

Nem, azért mert valakinek a jövőbeli viselkedésére a múltbeli alapján lehet következtetni.

A nyugati és a keleti hírek összehasonlítása azért értelmetlen, mert a ruszkiknál mostanra gyakorlatilag a központilag irányított sajtó maradt (tehát amit ott hazudnak az az állam hazugsága), de nyugaton nem ez a helyzet. Mindenki kb. azt ír le, amit le akar írni, és amire talál vevőt. Neked sem lesz belőle semmi bajod, hogy ide szépen leírod a propagandát, és annak sem, aki kiad egy szenzációhajhász lapot, ami szerint putyin maga Szauron tizenharmadik reinkarnációja. A szabadság azzal jár, hogy meg kell tanulni válogatni. Nem érdemes BBC, The Times, Guardian, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Spiegel, New York Times, Boston Globe alá menni.

Amúgy hol írták le, hogy putyin artomot dobott kijevre? Erről mondjuk lemaradtam, de még az általam felsorolt cuccokat sem szoktam elejétől végéig elolvasni, nemhog a Bild-et, Blikket, meg a Kiskegyedet. De azért gyanítom, hogy ha igaz lenne, a BBC is főoldalon hozná. (És bekamuzni nem nagyon érdemes, mert pl. az OSJER adatain is látszania kellene, ha igaz lenne.)

A másik: a russia today-en tényleg csak ez a két hír volt? Kurva unalmas lehet.