( TCH | 2022. 05. 27., p – 12:08 )

Ukrajna nem balkani orszag

A balkáni nem azt jelenti, hogy a Balkán-félszigeten van, hanem a szintet, a tempót, a mentalitást. Abban pedig nagyon is balkáni.

De igen, a nyugatiak arrol panaszkodnak, hogy szetlottek ukran varosokat, es jogosan vagy nem jogosan, de attol felnek az egyszeri keletnemetek, hogy majd megint orosz tankok fognak arrafele menni, ami nem volt nekik jo emlek. Es ugyanettol tart Litvania, Lengyelorszag, Lettorszag lakossaga is.

Oroszország meg attól tart, hogy az őket szépen körülzáró NATO szállja meg őket. 1:1

Ugyanis mindig lehet talalni indokot a "nacitlanitasra"

Mire az idézőjel? Tényleg vannak államilag alkalmazott náci fegyveresek Ukrajnában.

Igen, ehhez kepest a "GnuDB-problema" meg mindig nem komolyan veheto.

Miből lesz a cserebogár?

Az oroszok elsirhatjak a banatukat a VKontakte-n, az orosz allami teveben. Az nyugatiak meg elsirjak a banatukat a twitteren es a BBC-n. Hol itt a problema? Ja, hogy a VKontakte-t, meg az orosz allami tevet csak az nezi a nyugati felteken, akinek ez a munkakori leirasaban benne van (holott mindenutt elerheto). A twittert meg a BBC-t a vilagon mindenki fogyasztana, ha nem tiltanak/blokkolnak egyes onjelolt demokratak.

Az oroszok miért nem sírhatják el a bánatukat a nemzetközi platformokon? Mert az amcsik kizárták őket onnan. És ebből máris kiderül, hogy ki is az igazi geci a történetben. Amíg oroszország diplomáciai úton akarta rendezni a problémáit, addig leszarták. Amikor az asztalra baszott, akkor meg ki lett kiáltva világ ellenségének, holott ezt a címet örökösen az amcsik birtokolják, csak épp mindig másnak osztogatják. Az amcsik a világ urainak hiszik magukat.

Most keresztbefekszik-e Orban a dolognak vagy nem, lenyegtelen, de az EU tobbsege azt mondta, hogy lehet, hogy dragabb lesz a futes, es keruloutakra kell menni nehany nyersanyaggal, de igazabol meg tudnak oldani, hogy ne kelljen az oroszoktol az egyetlen versenykepes arujukat (szenhidrogenek) megvenni.

Harsogja ezt a nyugati média. És a színfalak mögött? Hány ország is mondta, hogy oké Vlagyimir bácsi, rohadj meg, de fizetünk rubelben a gázért?

Ez a diszparitas az, ami az ukranok szamara is vonzova tette az Oroszorszagtol valo elszakadast. Nyugatra neztek es lattak, hogy mihez lehet onnan hozzaferni, keletre neztek es annyit lattak, hogy onnan maximum csak a gazt lehet megszerezni.

A túrót. Egyrészt a nyugat rohadtul nem független az orosz nyersanyagoktól és élelmiszertől, csak ezt hazudja a mainstream média. Kettő, az ukránok nem "látták", hogy mi van nyugaton, hanem az amcsik megpuccsolták az ukrán vezetést (igen, aki egy koszos maffiózó volt) és odaraktak egy bábot, aztán meg ment az agymosás, hogy NATO, meg EU, amit az oroszok nyilván nem néztek jó szemmel.

"Ha massal haverkodsz, felrobbantom a hazadat", ez most a putyini deal.

Nem egészen. Nem "mással", hanem "az ellenségemmel". Szerinted ugyanez lett volna, ha Ukrajna Chilével haverkodott volna, vagy Új Zélanddal? De ők a NATO-val, meg az EU-val haverkodtak. Hogy is volt az a NATO deal, hogy nem terjeszkednek kelet fele? Hogy is volt az, amikor Putyin csatlakozni akart a NATO-hoz, csak elhajtották a picsába? (#1, #2) És ezt nem ő mondta, hanem egy NATO fejes.

Magyarorszag megelte ugyanezt, emlekszem, kamaszkent lattam, hogy mennyire felfokozott volt a varakozas 1990-ben. Es bar szakadek tatong akozott, hogy mit vartunk es mit voltunk kepesek megvalositani

Egy nagy túrót. A '90-es években a nagy "deal" keretében szépen kifosztották és tönkretették az országot a nyugatiak "privatizáció" címszó alatt. Rablóprivatizáció az. Elprivatizálták az egész állami vagyont, de nem hazai vállalkozóknak adták el, hanem külföldi tőkés cégek kezére játszották ki (fillérekért), az állítólagos piacosítás meg egy humbug volt, csak arra szolgált, hogy a multik beözönölhessenek ide, elfoglalván a hazai piacok elsöprő többségét minden szektorban - a magyar ember csak névleg lett beengedve a magyar piacra, amúgy minden el volt követve, hogy sose tudjon valódi szereplő lenni: szarrá volt adóztatva, korlátozva, legkisebb kihágásért bírságolva...stb. (miközben a multik X évig adómentesen verhették itt a brét); ez eredményezte az adócsalással is éppenhogy vegetálni képes, majd kimúló kisvállalkozásokat. Nagy üzlet volt...

es baromi szerencsesnek tartom magunkat, hogy 90-ben nekunk nem kellett ezt az arat megfizetni.

Mi máshogy fizettünk és lehet sokkal rosszabbul jártunk. Tudod miért mi voltunk a legvidámabb barakk? Mert mi voltunk a kirakatország, a híd a Nyugat felé. Mi vettük fel a kölcsönöket a többi országnak. Aztán, amikor széthullott a szocializmus mindenütt, akkor a felvett kölcsönök a mi nyakunkon maradtak, holott mi egy centet nem láttunk belőle. Voltak ugyan országok, akik (át)vállalták volna a sajátjukat, de politikusaink ezt nem fogadták el.