( Chain-Q | 2022. 05. 26., cs – 10:37 )

Az az első minden új macOS install-kor, hogy a System Settings -> Software Update -> Advanced... ablakban az "Automatically... [x] Install macOS updates" checkboxból kiveszem a pipát. És ellentétben a Windows update-ekkel, ezt nem is kapcsolja vissza sose. (Legalábbis eddig nekem még nem tette.) Így megkapom az értesítést, hogy van új OS, le is tölti, de csak akkor rakja fel, amikor kérem tőle.

És is utálom, mióta az Apple ezt alapból bekapcsolva hagyja, te közben meg látom, hogy az átlag user, még egy tech cégnél is mennyire proaktív abban, hogy frissítéseket tegyen fel magának - semennyire. Pár éve még simán találtam olyan laptopokat, amiken a megjelenés körüli macOS futott (ilyen Yosemite, El Capitan, meg mittomén, pedig már Mojave volt az aktuális), ami meg nyilván durván sechole pozitív...

Mondjuk azóta az IT szintet lépett, és már távolról adminelik a szoftverfrissítéseket, de még ők is úgy állították be, hogy opt-in az azonnali frissítés... (Igaz, csak miután egy C-level meeting kb. elmaradt, mert minden nagyfej laptopja egyszerre kezdett kötelező frissítésbe, hehe...) Amúgy meg megmondja a Kandji h. mikor fogja feltenni. A privát gépemen meg továbbra is a fenti módon járok el.