( Zahy | 2022. 05. 23., h – 21:27 )

Nem értek veled egyet. Aki akar, az tetszőleges - rendszámos vagy rendszámtalan - járművel tud és fog is bunkón és / vagy  balesetveszélyesen közlekedni.

Ma délben álltunk a zebránál, majd mikor zöldre váltott a lámpa, leléptünk, és kb a második lépés után visszahőköltünk, mert a mögöttünk levő lámpa mögül úgy vágott ki a kanyarodó kicsi piros autó a kishölggyel, hogy a kollégát csak az mentette meg az eltaposástól, hogy lépés közben azért hátra is nézett a bal válla fölött. Pedig volt az autón hatósági azonosító, elsőbbségünk is volt, és ha csak nem volt vak, akkor fizikai képtelenség volt nem észrevenni hármunkat. Viszont eszeveszett motorbőgetéssel tett meg kb 50 m-t és kanyarodott rá a parkoló autók szervízútjára, szóval tényleg nagyon sürgős lehetett. Amúgy senki más nem volt rajtunk (3 gyalogos, 1 autós) kívül, és a 3 sáv széles úton ha akart volna, akár ki is kerülhetett volna.

Röviden: nem a bringás kultúrát, hanem az általános közlekedési kultúrát kellene fejleszteni. A gyalogosét, a kerékpárosét, a kis- és nagymotorosét, és az összes többiét is. Az úrvezetőét, a "pfofiét", sőt a traktorosokét is.

Kieg: lehet harcolni az alső tagozaton kötelező, közlekedési ismeretek oktatásáért. Gyakorlattal, bunkó bringással és köcsög autóssal súlyosbítva.