( Raynes | 2022. 05. 21., szo – 04:44 )

Ezt nem értem, minek egy videólejátszóba gyűjteménykezelés? Fájlkezelőből megnyitod azt a videót, amit meg akarsz nézni. Ez az érintésre lejátszás megáll, elindul sem egy nagy szám, ezt mindegyik lejátszónak tudnia kéne, mert ha közvetlenül nem is támogatják az érintőképernyő specifikumait, akkor is a rendszernek egérkattintást kell emulálnia, amire meg a legtöbb alkalmazás meg tudja állítani a lejátszást, ha nem is alapból, be lehet állítani.

A VLC-t nem szeretem, mert bloat, meg nagyobb az erőforrásigénye, de a Totemnél (amit már nem is így hívnak, hanem Gnome Video-nak) így is simán jobb. Mégis inkább az SMPlayer vagy még inkább a sima mpv lejátszókat ajánlom. Előre szólok, hogy gyűjteménykezelést nem tudnak (az SMPlayer, ami mögött szintén az mpv van, tud lejátszási listát kezelni, rendezni is), de az érintésre megállás, elindulás tuti bekonfigolható bennük.

Ha mégis a mostani lejátszódnál maradnál, akkor vagy valami normálisabb fájlkezelővel, Double Commander, Krusader vagy hasonló, meg tudod változatatni a fájlok dátumát, de terminálban a touch parancs is megcsinálja.