( kovi | 2022. 05. 19., cs – 12:36 )

Háztartási körülmények között nagyon nehezen, leginkább sehogy. Én jó "parasztosan" kivágom pl. a kolozsvári szalonnámat a deszkára, egy másik deszkán meg ott figyelnek a zöldségek. Néha levágok egy-egy karikát a fenti okosságból egy falathoz. Kb így nyomom, klasszikus értelemben ízesítésre nem használom - oda a szószok valók szerintem.

(Kis)-iparilag a szószok előállításával viszont be tudják lőni az erősségét. Szószok közül nekem a Trinidad Moruga Scorpionból készültek a legjobbak, érzésre feles erősségre állítva (úgy 1 miska SHU körül van). Szószoknál a karolina nekem kissé ízetlen - így trükközni kénytelenek vele narancsos meg barackos meg a fene tudja milyen aromákkal.

Apropó.. ha már narancs, meg szósz, akkor nem kicsi az áthallás: https://imgur.com/a/B6FeQPp

:)