( Andrei | 2022. 05. 18., sze – 14:30 )

Az afgan hadsereg is fel volt szerelve orrba-szajba amerikai hadicuccal, es lenyegeben az elso heten az elso robogon kozeledo talib harcos lattan hazament parizerezni. A del vietnami hadsereg anno furdott az amerikai hadianyagban, szakertokben, konkret amerikai segitsegben es soha nem mukodott hatekonyan.

Minden jel arra mutat, hogy Putyin kore ezt benezte. Egyfelol mert a KGB es az FSZB sem a Gral Lovagok gyujtohelye szoval azt az irtoztato mennyisegu penzt, amit rajuk ontottek az elmult evekben eleg kreativan hasznaltak fel (ertsd jo reszet elsiboltak, vagy legalabbis elkopott, mire celhoz ert). Putyinek mar megtamadtak Ukrajnat 2014-ben, kaptak egy kis ejnyebejnyet es azt hittek, hogy olyan ez, mint az italautomata, hogy amig nyernek, isznak. Szivas.

Amugy meg a rettento magas lorol beszeles az ukranokrol szerintem kicsit visszas. Ha ugyanez a hadianyag Magyarorszagon allna raktaron es az orosz hadsereg ugyanigy atlepne a hatart Zahonynal, nem vagyok benne biztos, hogy ugyanezt az elszantsagot fel tudna mutatni Magyarorszag. Persze, konnyu monitorok mogul meg sajtotajekoztaton osztani az eszt, de hiaba kapod a kezedbe a legjobb flintat, azert meg eleg tokosnek kell lenni es ki kell menni a csatamezore, ahol otthagyhatod a fogad.