( kaktusztea | 2022. 05. 16., h – 22:58 )

Hát próbálok minél inkább szakértő-közeli forrásokat nézni. Persze mindent lehet relativizálni, meg gúnyosan kiröhögni, hogy "ejj, de szánalmasan naív vagy" - erről szól a XXI. század posztmodern troll-cinizmusa.

Nem érdekel az itthoni polgárháborús politikai-szardobálás, rühellem a magát balnak és magát jobbnak nevező itthoni szektásokat is. Folytsák meg egymást egy kanál vízben.

Egyszerűen szeretnék tájékozódni, ami nem könnyű, de ha belefeccöl az ember időt, akkor azért talál közös metszetet a hírekben, ami már jó eséllyel közelít valamennyire.

Amúgy olvasnék én az orosz oldalról is, de nincs értékelhető hírforrás. Most őszintén, az összes (itthoniak is) az orosz állami propagandát tolja, ami még azt sem meri leírni, hogy "háború", meg mindenkit lecsuknak, aki mást mond. A tömeggyilkosságok meg sem történtek... Mariupolban felszabadítóként üdvözölték az oroszokat... vegyifegyvert fejlesztenek, ami az oroszt megöli, de az ukránt nem... aha. Mennyire mélyre kéne merülnöm a fostengerben, hogy találjak egy úgy-ahogy értékelhető véleményt?

Itthon a helyzet hasonlóan lehangoló a pro-orosz oldalon (szégyen ezt leírni is). Georg Spöttlék meg Nógárdi Györgyök..? Édes istenem, legalább 1 diplomája lenne a kettőnek összesen, de még az sem. Az UFO-kutatói cím Németországból nem számít..

És a szektások azt hiszik el (függetlenül, hogy mekkora kretén mondja), amit az ő szektájuknak kedves illető mond. Nem azt nézik, hogy vajh' ért -e hozzá. Azt hiszik, hogy minden, ami a világban történik, az az ő egymás elleni itthoni harcuk leképződése.. Hogy lehetnek 2022-ben ennyire zárt elméjűek az emberek?

Én legalább tudom, hogy nem tudom az igazságot, de belefeccölök energiát, hogy egy részét talán megismerjem.