( szkaresz | 2022. 05. 13., p – 09:10 )

Orbánék csak a MOL-os mutyijukat féltik: az Ural-típusú orosz olajat olcsóbban kapják mint a Brent-típusú „nem orosz” olajat, viszont a MOL által az olcsóbb olajból feldolgozott termékeket már a Brent-típusú olajhoz köthető árszabás szerint magasabb haszonnal értékesítik... na ezt a hasznot nem akarja az Orbán-maffia elengedni, főleg ezekben az ínséges időkben, amikor a jogállami mechanizmus is apasztja a korrupt járadékvadász rendszerüket.

Azon kívül, hogy megírta a Független Objektív Sajtó majd lebegve fent hagyja a rázós részeket kérdőjellel a végén... a műszaki tartalmat nem is számítva. Szóval több bizonyíték kellene. Nem gondolom, hogy az Orbán Lop,  meg az O1G közösség is megdönthetetlen  állítása  ma is  elegendő.

És még valami. USA újabb 40 milliárd dolcsija fegyverre egy olyan országnak kormányának ahol minden eszközzel durván vegzálták a kisebbségeket és láthatóan nem zavarja őket a nácizmus . 8 év Orosz diplomáciai próbálkozás  után (mínusz Krím) a köztudottan háborútól cseppet sem megriadó Oroszország, megelégelte a "nyugat=amerika" szinte teljes provokációs palettát felvonultató áldásos tevékenységét.

Az EU ölelgeti Zelenszkit akinek és kormányának a moderálási képessége nem felel meg az alapvető emberi kommunikációnak. Már bocsánat, de pl. ez nem véletlen egy náci retorika

Az EU-ba törekvők pédául Törökország hány éve is próbálkozik a csatlakozással? Emberjogi problémák a "jogállamiság" hiánya ...stb. Ukrajnával minden OK? Biztos?

Akkor kérdezem? Miért is kell nekünk annyira megfelelni, hogy hanyatt-homlok el kelljen dobálni az energiaforrásainkat? Mert a nyugat azt mondta....? Tisztességes? Nem inkább az a baj,  hogy ezzel a forrással még nem tudnak minket zsarolni? A nekik nem tetsző rendszert  megpróbálják az EU-s pénzek megvonásával megdönteni, de basszus valamiért még mindig működik a gazdaság (jobban mint az övék)  A progresszívek újfent elmondhassák, ha az EU-s pénzek és akkor már olaj, gáz nem volnának akkor sehol nem lennénk, mert mi semmit sem érünk, senkik vagyunk.

Egy biztos annyit azért fognak "engedni" nekünk, hogy  az összeszerelő egységek, üzemek működjenek.