( gondol | 2022. 05. 11., sze – 17:30 )

Egyébként van egy Adria nevezetű vezetékünk is, a MOL korábban már vásárolt azon keresztül arab olajat, szóval a dolog működik. Lehet a kapacitása nem elegendő, de nincs szó arról, hogy ha holnaptól embargót vezetnének be az orosz olajra, akkor holnapután nem lenne egy csepp benzin sem. Itt inkább két dolog van, hogy egyrészt „nehéz meló lesz de az év végéig megbirkózunk vele”, másrészt meg amit a Fidesz képvisel a „mindenképp az oroszoktól akarunk olajat venni punktum”... szóval Orbánék hozzáállása már megint olyan „trójai falovas”, semmint racionális.

Illetve van egy harmadik dolog is, ami sajnos túl kevés figyelmet kap manapság pedig komoly szakemberek szajkózzák, hogy Orbánék csak a MOL-os mutyijukat féltik: az Ural-típusú orosz olajat olcsóbban kapják mint a Brent-típusú „nem orosz” olajat, viszont a MOL által az olcsóbb olajból feldolgozott termékeket már a Brent-típusú olajhoz köthető árszabás szerint magasabb haszonnal értékesítik... na ezt a hasznot nem akarja az Orbán-maffia elengedni, főleg ezekben az ínséges időkben, amikor a jogállami mechanizmus is apasztja a korrupt járadékvadász rendszerüket.

A gáztározóról meg valami rémlett, de nem igazán az amit állítottál. Rá is kerestem, és hát nem meglepő módon nem igazán úgy volt az: https://444.hu/2018/11/30/elengedi-a-kormany-a-strategiai-foldgaztarolo… A végén van egy „régi” indexes írás is, az is elég informatív.