( end | 2022. 05. 11., sze – 14:31 )

"De hát olyan qrvanagy marzsot lehet szakítani az urali olajon, hogy vétek otthagyni."

Valószínűleg igaz. - És, ha már úgy lesz, miért ne éppen mi (is!) kapjunk érte némi pluszpénzt...?

(Mert már előre látszódik, hogy a földgázt, az ural minőségű olajat, ugyan nem közvetlenül az orosztól, de kerülő úton, - valaki jelenleg még "tisztától" (Kazah, stb.) meg fogják venni még a németek is. (Azután, ha rákérdez valaki a tengerentúlról, "ott se vótak".)

A németek se mind hülyék, a polgárokat nem fogják hagyni megfagyni.., riogatás ellenére sem. Sőt az ipar sem fog fékezni náluk az olaj-földgáz-hiány miatt. (Az egész szankciózás egyedül az USA globalistáinak terveibe illik bele. A soros-ügynökök tolják "ezerrel".)

Azután ott van Paks II. - Nem kéne hagyni elveszni, ha már az oroszok ráálltak a finanszírozásra is.

(Ez nem az unió háborúja!!! - esetleg "soknéhány" idealista, uniós ügynöké.)

Itt most, érdemes nagyon okosan politizálni. (Ha az "ukránok" megölik az oroszokat azért, ha pedig ők ölnek mindenkit, akkor azért. - Itt a saját érdekünk miatt helye van az opportunizmusnak.)

"ha nem hatalommegtartási célokra fordították volna" - Ki az aki úgy gondolja, a hatalmon lévők közül, hogy ez hibás cél? - Az USA, aki a hatalmának fenntartásához a világ minden államát és állampolgárát folyamatosan lehúzza? (És emiatt most éppen az oroszok megadóztatásába öli a markánsan a hitelpénzt? - Azaz a "mi" (unió) általunk felvett-felveendő hitelek hasznait, kamatait is?)

(A politikai érdekérvényesítés nem arról szól, hogy beállunk mások érdekei mögé, - jó esetben majd várjuk, hogy a végén vállon veregessenek. - Erről szóltak az előző történelmi szerepeink. - Érdemes lesz jobban csinálni.)