( talisker | 2022. 05. 11., sze – 14:09 )

Azért az megvan, hogy nem az EU-nak kellene finanszírozni direktben az energia diverzifikációt egy adott országban ugye?

Másrészt, amit pántlikázottan ad strukturális célokra azt a zsé mennyiséget nem kell a büdzsének odatennie, ergo lehet fordítani tetszőleges egyéb célokra.

A bibi csak annyi, hogy itt a tetszőleges egyéb cél 12 éve nem más, mint a hatalombetonozáshoz szükséges "beruházások". Csilliók mennek el médiabirodalom építésre és eltartásra, szavazatvásárlásra, nagy giga építési beruházások Stadionok magyar néven, amelyekből brutális pénzeknek lehet elveszíttetni a köz jellegét. Emellett lehet túlárazottan nyersanyagot eladni is, meg TAO-zni ész nélkül.

Mindemellett rezsicsökkentés címszó alatt gennyesre kereste (volna) magát az államkassza a gázon, ha a nyereséget nem címzetten a fentebbi hatalommegtartási célokra fordították volna.

Kb egy kibacott olyan projekt nem volt itt 12 éve, ami konkrétan sokaknak segített volna és olyasmibe fektetődik, aminek hosszútávon mindenki számára haszna van, nem csak NERniának. Ez sajnos rég óta probléma. Nevezetesen az, hogy a belengetett csináljunk erős polgári középosztályt cél megvalósítása során valahogy sikerült földesurakat generálni. Ezek a szárbaszökkent nagypógárok meg bacnak befektetni, meg innoválni itthon. Ugyanis még mindig az eredeti tőkefelhalmozás fázisában vannak immár 12 éve.

Néhány templommal, stadionnal, pusztában leaszfaltozott / térkövezett meződarabbal, kikötővel, meg permanens hivatalnokréteg növeléssel kevesebbel most esetleg már lehetett volna más útvonal is gázra, olajra. De hát olyan qrvanagy marzsot lehet szakítani az urali olajon, hogy vétek otthagyni.