( Hiena | 2022. 04. 24., v – 14:29 )

" Az EU elitjének nem az a dolga, hogy óvodás módon keresztbe tegyen Oroszországnak, hanem az, hogy az EU állampolgárainak igényeit kiszolgálja."

Nem akarlak összezavarni, de az Ukránok támogatása pont az EUs állampolgárok érdekeinek a kiszolgálásáról szól. Az orosz háborús veszteségek kihatnak az orosz gazdaságra, ha egy recessziót indítanak be az oroszoknál, akkor 10-15 éves távlatokban egy olyan helyzetbe kerül az orosz állam, hogy nem tudnak diktálni sem az exporttermékeik, sem az  energiahordozóik árának a megszabásakor. Ez viszont az EUs állampolgároknak kedvez, mert olcsón jön a kaja és a gáz. A másik, hogy az agyatlan kelet-euópai fegyverkezszállítások Ukrajnába rendkívül jó üzletet teremtenek majd a német hadiiparnak, ami megint csak az EUs gazdaságot fogja pörgetni.
És akkor még nem beszéltünk még az ukrán gazdaság helyreállításáról. Rengeteg, 10-20 éves elfekvő, selejt technológiát lehet majd eladni olcsó étolajért cserébe. Pl. amint vége lesz az ukrán válságnak az EUs használtautó piac kongani fog az ürességtől.