( locsemege | 2022. 04. 24., v – 13:17 )

Látom, van fejlődés a liberális kommunikációban. Már azt is a liberálisok mondanák meg, kinek mit van joga megítélni, miről áll jogában beszélni. Minő fájdalom, ez azért nincs így, de értékelem a próbálkozást. :)

Igen, a háború megnyerését jelentené, bár ez igen nagy ukrán áldozattal jár, s ez USA érdek, nem pedig az ukránoké. Az ukrán érdek az volna, hogy békében éljenek az oroszokkal, s gyümölcsöző politikai és gazdasági kapcsolatokat ápoljanak mindkét fél megelégedésére.

Orbán hogy jön ide? Szerintem egyébként Varga Judit el tudja dönteni, kinek mit mondjon meg, nem hiszem, hogy a segítségedre szorul. Ha mégis, fel fog kérni tanácsadójának, Jelezd, ha ez megtörtént. Orbánnak nem az EU gyengítése a célja, hanem felismerte, hogy az EU elitje az EU állampolgárainak érdekeivel szemben szolgalelkűen kiszolgálja az USA érdekeit. Inkább legyen drága az európai polgárnak a gáz, inkább fázzunk, csak Oroszországnak legyen rossz. Ezzel csak az a probléma, hogy az EU elitjének nem idegen hatalmak érdekeit, hanem saját polgárainak érdekeit kell szem előtt tartani. Az EU elitjének nem az a dolga, hogy óvodás módon keresztbe tegyen Oroszországnak, hanem az, hogy az EU állampolgárainak igényeit kiszolgálja.

A fegyverek esetében nem tettem összehasonlítást, de a veszéllyel riogatás miatt elvárás, hogy fegyverkezzünk, tehát fegyverekre költsünk pénzt, s ez az USA-hoz kerüljön.