( Dolphy | 2022. 04. 22., p – 11:37 )

Na, azert ne hasonlitgassuk Ukrajnat artatlan, ma szuletett idos nenikhez akiket most balszerencse ert. Lejjebb van egy hosszabb komment kicsit az elozmenyekrol es hat nem ok a josagos szuz Szent Maria.

Szerintem ha mar analogia, akkor jobb ha azt mondom, hogy a ket rossztanulo elkezdett bunyozni a szunetben, en pedig masfele nezek es ott sem vagyok. Szerintem ez az okos dontes. Ugyanakkor humanitarius segitseget nem vagyok rest nyujtani, tehat ha valakit veletlenul eltalalnak mikozben egymast dobaljak, akkor neki segitek. 

Tudomásom szerint a NATO mindvégig kimaradt a háborúból...

LOL. Amerika, Franciao, a britek, a lengyelek meg meg ki tudja kik szallitanak folyamatosan fegyvereket az ukranoknak, de papiron(!) valoban kimarad a NATO haborubol. :)

De egyéb passziv módokon, illik és elvárható támogatni a szomszédunkat.

Igen, ezert segitunk a menekulteknek. Ez az ami illik es elvarhato. Belekeveredni meg azert nem akarunk ennel jobban, mert tok jo lenne egyszer a tortenelemben a fasznak nem a rossz oldalan allni peldaul. Trianonnal is "illett" volna a gyoztesek kozul valakinek jelezni, hogy nem kene szetlopni Mo-t, mert aranytalan buntetes a vetseghez kepest. '56-ban is "illett" volna a nagybetus Nyugatnak segiteni a hangos drukkolas mellett, mikozben a szovjet harckocsik (amelyek egy reszeben ukran katonak ultek) szetbasztak itt mindent.

En nem vagyok egy Orban-fan, de ezt most szerintem jol kezeli es a tortenelem ot fogja igazolni. Pl. azzal hogy nekunk lesz mivel futeni telen, de ki tudja.