( Sanya | 2022. 04. 21., cs – 12:25 )

Szerkesztve: 2022. 04. 21., cs – 12:27

Látjuk, hogy a szankciók működnek. Mindegyik elérte a hatását. Az egyik újságban volt cikk arról, hogy a nácik zsidók elleni 1933-as tetteik miatt USA bojkottálta a német terékeket, és az akkori németország gazdasága kifejezetten az exportra épült. És lám, kilábaltak a szankciók okozta gazdasági válságból és tudtak indítani egy szép második világháborút.

Az Észak-Koreai szankciók is működnek, hiszen nincs atombombájuk

Az Iráni szankciók is működnek, mert nem lesz atombombájuk.

Szeretem a szankciókat, mert működnek. Láttuk, tapasztaltuk. Nincs valami más a tarsolyban? Mondjuk növelni a luxuscikkek forgalmazását a szovjeteknél, hogy égessük a pénzüket, bevinni a sok külföldi árut, a túltermelést, hogy negatív export-import mutatójuk legyen, vagy valami más? Mondjuk a hisztikés cégek maradhattak volna, csak mondju árat emelnek és a különbözetet megkapja Ukrajna, vehet magának puskát, amit így oroszok fizetnek.

Nem. Szankciókat hoztunk, kihoztuk a cégeinket, semmit nem tudnak venni, tőlünk, de veszünk tőlük gázt, olajat, szenet uránt, tehát van az oroszoknak exportjuk euróban, nincs importjuk, tehát megcsináltuk Ukrajna tökeletes megfojtását: A lehető legjobban támogatjuk az oroszokat pénzzel, és az ukránokat pénzzel, hogy minél több ember haljon meg.  Istenem, ez annyira liberális! Úgy szeretem, mikor a politikusok gondolkodnak, csak ne lennének ennyire szadisták.

 

Én teljesen ellenzem a háborút.