( Dolphy | 2022. 02. 09., sze – 10:08 )

Ne haragudj, de nem tudok mit kezdeni az ilyen "nekem van olyan ismerősöm..." példákkal. Millió egy körülmény van még, amit nem ismerek vagy nem ismerünk és közrejátszhat abban, hogy egy betegség valakinél súlyos lefolyású lesz vagy maradandó károsodást szenved. Általános egészségi állapot, káros szenvedélyek, életvitel, kórházi ellátás ideje és minősége, esetleges kórházi fertőzések, nem megfelelő diagnózis, stb. stb. Influenzának is van súlyos lefolyása és halálos kimenetele vagy maradandó károsodást is okozhat. Nem is kis számban.

Önmagában az, hogy neked vagy bárkinek van egy ismerőse az én szubjektív véleményemet nem befolyásolja, miszerint ez a járvány túl van hype-olva annak érdekében, hogy az ebben érdekelt gazdasági körök minél több pénzt keressenek rajta. Nem értek egyet azzal, hogy erre való hivatkozással egészséges emberekre bármit is kötelező jelleggel ráerőltessenek, mert nem indokolt.

A statisztikai adatok pedig gyengék, önmagukban nagynak tűnnek, de összességében nem mutatják egy súlyos járvány jeleit. Téged sem ezek "győznek meg", csak alátámasztják a prekoncepciódat.