( willy | 2022. 02. 05., szo – 22:13 )

Nem hiszem, hogy van értelme kontextusokról beszélni, úgy látom a többség a portálon már polarizált véleménnyel rendelkezik, így olvassa el amit írsz. Attól ha elmagyarázod mire gondoltál (hátha nem ment át) nem biztos, hogy segítesz neki, mert ellentétes a szűrőrendszerével és képtelen befogadni.

Na és akkor itt jön az amiről valóban beszélsz, hogy szerinted, ha a felső 5-10%-ban is kialakul ez a politikai egysíkúság, akkor van értelme? Vagy mégsem az a bizonyos 5-10% aki itt van?

(ps. Természetesen, nem Magyarország az első ahol a "felső 5-10%" is ilyen polarizált lenne. Tele van a HUP is konteósokkal akik szerint minden mögött a háttérhatalom van, persze nem, de pl. az ilyen megosztott társadalom ahol a politikusok jól meg tudnak élni és emellett a mindenki által túltolt neoliberalizmus érdeke is. Ez kéz a kézben jár. Pl. Az Orbány kormány újítása a nemzeti érzelmekkel fűszerezett popularista neoliberalizmus. Persze ezt se ők találták fel, ahogy szokás sok helyről lopták össze. Ebből a hipnózisból ami ezeket a polarizált társadalmakat jellemzi nehéz szabadulni. Valójában nem vagyok benne biztos, hogy meg szeretném élni a józanodást, az vagy egy világégés eredménye lehet, vagy a következménye lehet világégés)