( dyra | 2022. 01. 30., v – 06:23 )

Gyakorlatilag minden fontos adatom felhőben van olyan eszközökben ami mindkét rendszeren elérhető. Így manapság már a feladathoz választok oprendszert. PL tegnap telepítettem egy Hikvison kamerarendszert ez annyira "profi" , hogy a liveview még mindig csak Internet Exploreren működik kielégítően főleg ha régebbi kamerák is vannak a rendszerben így ahhoz Windowst használtam. Ezen kívül van pár alkalmazás ami Wine emulátoros és néha érdekes viselkedik Linux alatt pl a Mikrotik Winbox de ott meg főleg SSH-zokazt azt meg Linux alatt szeretem.

Szóval a feladataim 90%-át Linux alatt csinálom a maradék Windows. Van telepített Linuxos rendszerem és WIndows is. (Két Dell laptop mindkettő bika kiszerelés biz isten szerszámként tekintek rájuk így nem is spórolok rajtuk, ezen kívül az Otthoni gépen egy Desktop Linux, és az egyik cég ahova bedolgozok Windows-os gépet adott AD-hez.)

De ha választani kell egyértelmű Linux most már nagyon sok éve Lubuntut használok teljesen megvagyok vele elégedve. Manapság már a több monitoros használat is szépen megy.