( locsemege | 2022. 01. 27., cs – 15:22 )

Miért lenne logikátlan? Mire fel adnánk fel a területünket földünket. Nem nagy, de még hellyel-közzel a miénk, bár az EU-tagság óta már ez is kérdéses.

Akkor ez egy "csak mer ne".

Annak nyilván „csak”, akinek nem érték az önrendelkezés, a szabadság. Már hozzászoktam, hogy a Facebook-nemzedék azt sem érti, mi az a szabadság, hiszen magától mond le róla, hordja ki-ki önként a saját pénzén megvásárolt nyomkövetőjét. Viszont aki nem ilyen, annak fontos a szuverenitás, azt nem lehet egy „csak”-ká degradálni.

külön tetsző rész "nagyobbra nincs befolyásunk", miért most van?

Mondd, jó játszani a hülyét? Vajon melyik a nagyobb? 1 / 447 706 209, vagy 1 / 9 769 526 ?

Ez megint egy "nem jó, mert nem jó" válasz. Nem látható miért ne támogathatná az EU a tényleges régiós (100km) kereskedelmet. Logikátlan eközött határokat felállítani.

Mennyire álszent vagy! Ha az USA lepaktál az EU vezetéssel, hogy ne kereskedjen az EU Oroszországgal, akkor ez EEÁ esetén egy loose-loose helyzet, míg egy nemzetállam simán folytathat kereskedelmet Oroszországgal saját hatáskörben. Csak egy példa, ráadásul egy fejletlenebb piacra lehet, könnyebben el tudunk adni termékeket, mint oda, ahol nagyon magas a belépőszint, nagyon tőkeigényes beruházás kell a megfelelő színvonalú gyártáshoz.