( uid_21476 | 2022. 01. 26., sze – 20:02 )

Miért lenne a tömegtájékoztatás mindig kormánykritikus? Ha a demokrácia szabályai szerint abból az erőből lesz a kormányzó párt, amelyikből lesz, akkor van egy azt hatalomba jutató réteg, amely így szerette volna, ennélfogva ez a vágyott állapot

TE nagyon kevered a dolgokat.

A vágyott állapot, amiről írsz, egyetlen szavazó fejében sem létezik, max a nagyon elfogultakéban. Vágyott állapot alatt nem is értem, te mit értesz?
Az van, hogy a választók beszavaznak 200 embert a törvényhozásba. Ezekből lesz a kormány.  Aminek működését kontrollálja a sajtó. Ez a kritika lehet pozitív is, ahogy elvétve a 444 is ír pozitívan a kormány intézkedéseiről. De a kontroll az kell, hogy el ne kurvuljanak a politikusok, meg azért is, hogy meglegyen az ellenőrzés.
A tömegtájékoztatás céja egyéként tényleg nem a kormány kritikája, hanem a valóság eljuttatása az olvasóhoz, a néphez, a szavazópolgárhoz.
Na, ez alól akar kibújni orbán. Nem véletlenül. Az meg, amit te írsz, hogy lopás az mindig van, csak duma. Lopás mindig van, de az nem mindegy, hogy valakit meglopnak pár ezer forint erejéig, vagy ugyanezt megfosztják a házától, kocsijától, minden vagyonától, tehát, ahogy azt te is pontosan tudod, a lopás és lopás között igenis van különbség.  Orbán sameszai ma mind  milliárdosok. Betegre lopták magukat és ez annak köszönhető, hogy tudták, maga orbán lop a leginkább. Gyurcsány legalább  nem lopott, sőt, fékezni igyekezett a lopást. Persze nem mentegetem, alkalmatlan mocskos gyökér,  de ami tény, az tény. 
Orbán bűne többes. A korrupció elterjesztése, a féktelen  lopás, a gazdasági lehetőségek kihsználatlanul hagyása, a maffia rendszer kiépítése, az ország népének megosztása.

Ezért kell eltakarodnia és el is fog. Lapozz fel, nézd meg a szavazás állását. Ez a majd' ezer szavazat már-már reprezentatív. Az orbán ellen szavazók 57 % körül állnak.