( willy | 2022. 01. 26., sze – 12:36 )

Fudan: ha ezzel kell versenyeznie az oktatasunknak, az mindenkeppen jot fog tenni hosszutavon. Az oktatas mostani helyzete ettol meg siralmas. De 2010 elott hasonlo merteku volt a minoseg sullyedese. Sajnos.

Hogy jön a Fudan történethez a verseny kérdése, ennyit belefektetve másik intézményt is meghonosíthattunk volna, ha már a CEU nem tetszett, de miért is nem tetszett ha a Fudan tetszik? A Fudan-al van baj, a probléma az egész, nem lehet részekre bontani.

Egykulcsos ado: koltoznek haza. Feltetele, hogy ez igy is maradjon, kulonben beszopom.

Nem hiszem (bár engem is húsba vágóan érintene) hogy egy jól megalkotott több kulcsos adó ártana. A kulcs a jól megalkotott, az egyesült ellenzéknek jelenleg nincsenek tervei a konkrétumokra, ezzel riogatni kár. Kezdeményezések voltak egyes pártoktól, de nincs erre vonatkozóan terv

Ellenzeki avagy "fuggetlenobjektiv" media: ijesztoen sok a Guardianrol meg CNN-rol atvett egyre sulyosabb agymenes. Az M1 es Origo propagandaja is szanalmas es hanyingerkelto hazudozas, de a ketto kozul mostmar az ijeszt el kevesbe.

Az baj, mivel az utóbbi kettőből az Origo-n a tartalom 80% ez, MX-en meg 50% felett. Míg az említett Guardian/CNN (bár nem látom hogy oly sok lenne az ezektől átvett anyag) bőven 10% alatt van

Covid: itt kellett a legrovidebb ideig maszkozni meg vedettsegi kartyazni. A back to normaltol nem ilyedtek meg annyira, mint a kreten szomszedos orszagok vezetoi, vagy a benelux allamok es a franciak kreten vezetoi.

Ja, az ára is megvolt. 

Csaladi potlek helyett adokedvezmeny: vegre nem biturbosebesseggel szaporodnak dolgozni nem akaro emberek, csak turbosebesseggel

Ez alapvetően egy jó dolog, szarul kivitelezve. A probléma az, hogy azok a szakmák amelyek fontosak nincsenek eléggé megfizetve, hogy az adóból járjon. Cserében van az a bevétel szint ami fölött meg értelmetlen ilyen kedvezményt adni.

Transzkerdes es a kisgyerekek: ijesztoen nagy aranyban megorult a lakossag "csakazertis az ellenkezoje, mint amit a patás mond" resze.

Te miről beszélsz, Viktor talált magának egy ellenséget megint, sajnos tudja, hogy van olyan érzékenység ezen, hogy politikailag nem lehet szó nélkül hagyni, de valójában Viktor ismét csinált egy problémát, majd megoldotta. Ehhez ért legjobban, nem létező problémák megoldásához.

Keleti nyitas: Nyugat-Europa nagyon gyengul. USA pedig fejos tehenkent tekint Europara, es "verseny" nelkul ez igy is marad. A "mindket oldallal joban leves" kenyszerpalya. A romanoknak meg az olaszoknak be szokott jonni a "last minute change team". Nem art ennek megagyazni.

Hát, tudod a gyengülés mindig viszonylagos, mihez képest gyengül? Magyarország kompország viselkedése neked teljesen új dolog? Mitől működne ami rég se működött? 

Kulpolitika: szerintem ezt nem nagyon lehetne jobban csinalni. Amennyire elegedetlen vagyok sok belpolitikai dontessel, annyira el tudom mondani, hogy a 2021-es Fideszes kulpolitikaval szemben a legkomolyabb kritikam az volt, ahogy Szijarto megmondta, hogy "sokan kertek tole Moszkva telefonszamat" :D

Nem tudom mire gondolsz, mert ilyen faszságot mint "Kérték tőle Moszkva telefonszámát", azt tényleg csak óvodások szívják be akiknek soha semmit nem kellett magyarként külföldön intézni, te meg látszólag nem ilyen vagy. Aki látott már ilyet, tudja hogy működnek a külkapcsolatok. Amennyiben arra gondolsz, hogy a közös tálból eszik a Fidesz de úgy ül az asztalhoz hogy előtte nagyot fingik meg a kaja alatt elmondja hogy mindenki hülye csak ő helikopter, és mikor megkérdezik, hogy a pénzt amit a nagymama temetésére kértél miért egy Ferrarira költötted, akkor az a válasz "semmi közöd hozzá". Én ezt nem látom hosszú távon kifizetendő taktikának.

Europai Egyesult Allamok: ellenzem. Az az egymasra mutogatas birodalma lenne, ahol csak az oriaslobbistaknak lenne szava, a lakossag sosem erne el a legfontosabb donteseket hozo kepviseloket. Ugyanakkor pont ezert nem szeretem a Fidesz-fele "gyengebb onkormanyzat, erosebb allam" vonalat: az is forditva tetszene.

Ezt miből gondolod, érvek nincsenek mögötte ez szabályozási kérdés és semmi nem dőlt el. És itt jön be amiről beszélsz fentebb, EU csak úgy tudja komolyan felvenni a versenyt Kínával vagy US-el hogyha egységes, emellett itt van Putyin osszuk el újra ötlete is ami miatt én nem lelkendeznék annyira. Aztán jössz a tromffal, a gyengébb önkormányzat, itt világlik ki a Fidesz valódi arca, nem az a lényeg hogy önrendelkezés legyen hanem az hogy ki csinálja azt az önrendelkezést, a nép fele a nemzeti önrendelkezést ábrázolja, de amikor egy belső közösség ezt számon kéri (sokszor jogosan) akkor meg egyszerűen leszarja.