( uid_21476 | 2022. 01. 26., sze – 08:04 )

Urban legend. 

Kereshetsz forrást a parlamenti jegyzőkönyvekben, de nem fogsz találni. 

 

Hát, ezt - is - rendesen beszoptad:

SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik):

Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim!
A fideszes média, élén az Orbán Viktor bizalmasának számító Habony Árpád által irányított szennylapokkal, régi, többéves jobbikos nyilatkozatokkal támadjak a Jobbik képviselőit. Úgy gondoltam, ha már ennyire szeret a múltba révedni a miniszterelnök úr strómanjain keresztül, akkor beszéljünk egy kicsit Orbán Viktor politikai múltjának pár mozzanatáról.

Tartja‑e még a régi meggyőződését Orbán Viktor és a Fidesz, például azt, hogy megvesztegethetetlen liberálisként és fiatalos hévvel hagyták faképnél a trianoni békediktátumra egyperces néma felállással emlékező honatyákat?

Vagy ma is suttogják‑e még titkokban, hogy „csuhások térdre, imához!”, amikor egy KDNP-s képviselő szót kér, hiszen régen ezt fennhangon tették itt a parlamentben?

Vagy mit szól ma miniszterelnök úr és a Fidesz ah­hoz a jegyzőkönyvrészlethez, amit most idézni fo­gok?
Andrásfalvy Bertalan, volt művelődési és közoktatási miniszter, aki a következőket mondta itt az Országgyűlésben:

„Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezető elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt.

Ezek lehetnek számára humor, de ezek azok az alkotmánysértő dolgok, amikor valakit meggyőződése és értéke szerint gúnyolunk.”
A miniszter mögött ülő frakcióvezetőt úgy hívták, Orbán Viktor.

Esetleg mi a véleménye egy másik jegyzőkönyvrészletről? Az MDF-es Bogdán Emil felszólalása után: „Taps az MDF soraiban. ‑ Dr. Orbán Viktor:

Remélem, a kereszténydemokraták tapsolnak! Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!”

Ez szintén Orbán Viktor volt.