( andrej_ | 2022. 01. 25., k – 22:37 )

A helyzet az, hogy EU-s, főleg német, cégekről rémlik, hogy van sör a büfében. Ebben az is bennevan, hogy a népek tudják, hogy nem májátültetésre gyúrnak, hanem kúltúráltan fogyasztanak,legalábbis az ebédhez. Azt is gyanítom, hogy nem a 10%-os belgákkal van feltöltve a pult. :) Abban a fertőben még 1 pohár sörrel vezetni is lehet, valszin 1 korsóval is még épphogy, szóval a kiindulópont, hogy a kedves felhasználó általában észnél lesz.

Az amcsi sörről az rémlett, hogy 2-3%-os alkoholos, de rákeresve pl. a Bud-ra az 5%-os, és általában ezt találtam a többiről. Vannak light sörök, kisebb alkohol tartalommal, de az is inkább a 2-4%-os körben: https://homebrewacademy.com/beer-alcohol-content-list/