( Cozi | 2022. 01. 25., k – 11:56 )

Hát, nem tudom, hogy az itteni kollégák közül hány vállalt gyereket és mennyit, de amikor eljut oda az ember, akkor nagyon átértékelődnek a dolgok. Az "elveszik a jogaimat", "mit szól ehhez az EU", "ezek lopnak", stb helyett fontosabb a "hogyan adjak enni a családomnak", "ne akarja senki elvenni azokat a javakat, amiket eddig összeszedtem", "legyen kiszámítható a jövő, hogy az embernek legyen kedve az élethez", stb.

Ahogy visszapörgetem a történelemkönyveket, azt látom, hogy minden államban a magasabb szinten lévők az alsóbb szinteken lévőkből gazdagodtak meg, kezdve a Római birodalomtól egészen a kapitalizmusig. Nagy demokrácia sehol sincs, legfeljebb teljesen érdektelen esetekre vagy látszatra, illetve a tömegek erőteljes befolyásolásával. Dönteni teljes informáltság állapotában lehet, a teljes információt pedig a 3 betűs szervezetek ismerik/csinálják. Innentől kezdve pedig az alsóbb szinteken inkább szerencsejáték minden politizálás az ügy igazságtartalmát illetően.

A végén csak az marad, hogy a választás napján megnézi az ember, mennyi van a pénztárcában, 4 évvel korábban mennyi volt és hogy valószínűleg mennyi lesz 4 év múlva. Azután talán nem esik arcra a következő időszakban.

Lehet itt nagy elvek miatt verni a melleket meg fröcsögni, de a lényeg az, hogy ez egy össznépi társasjáték, ahol szeretne mindenki túlélni, miközben az össznépen kívüli körök szívesen lenyúlnak ezt-azt az asztalról, amitől ez a túlélés már jóval nehezebb lesz a társadalom számára. Na mármost emiatt aki megvédi az össznépi társasjátékot, aki segíti a nemzet túlélését, azt támogatni kell, a többiek meg húzzanak el, a nagy elveikkel egyetemben. 

Ehh, itt jártatom a számot, mert felnyomtátok az agyvizemet, ahelyett hogy a munkámra összpontosíthatnék, hogy etethessem a családomat :-)