( carlcolt | 2022. 01. 25., k – 10:24 )

2010: Fidesz

2014: Jobbik

2018: MKKP

2022: Ugy tunik Fidesz

Nem vagyok Fideszes. "Inkabb ala, mint ra" megy a szavazat.

Indokok:

Fudan: ha ezzel kell versenyeznie az oktatasunknak, az mindenkeppen jot fog tenni hosszutavon. Az oktatas mostani helyzete ettol meg siralmas. De 2010 elott hasonlo merteku volt a minoseg sullyedese. Sajnos.

Egykulcsos ado: koltoznek haza. Feltetele, hogy ez igy is maradjon, kulonben beszopom.

Ellenzeki avagy "fuggetlenobjektiv" media: ijesztoen sok a Guardianrol meg CNN-rol atvett egyre sulyosabb agymenes. Az M1 es Origo propagandaja is szanalmas es hanyingerkelto hazudozas, de a ketto kozul mostmar az ijeszt el kevesbe.

Covid: itt kellett a legrovidebb ideig maszkozni meg vedettsegi kartyazni. A back to normaltol nem ilyedtek meg annyira, mint a kreten szomszedos orszagok vezetoi, vagy a benelux allamok es a franciak kreten vezetoi.

Csaladi potlek helyett adokedvezmeny: vegre nem biturbosebesseggel szaporodnak dolgozni nem akaro emberek, csak turbosebesseggel

Transzkerdes es a kisgyerekek: ijesztoen nagy aranyban megorult a lakossag "csakazertis az ellenkezoje, mint amit a patás mond" resze.

Keleti nyitas: Nyugat-Europa nagyon gyengul. USA pedig fejos tehenkent tekint Europara, es "verseny" nelkul ez igy is marad. A "mindket oldallal joban leves" kenyszerpalya. A romanoknak meg az olaszoknak be szokott jonni a "last minute change team". Nem art ennek megagyazni.

Kulpolitika: szerintem ezt nem nagyon lehetne jobban csinalni. Amennyire elegedetlen vagyok sok belpolitikai dontessel, annyira el tudom mondani, hogy a 2021-es Fideszes kulpolitikaval szemben a legkomolyabb kritikam az volt, ahogy Szijarto megmondta, hogy "sokan kertek tole Moszkva telefonszamat" :D

Europai Egyesult Allamok: ellenzem. Az az egymasra mutogatas birodalma lenne, ahol csak az oriaslobbistaknak lenne szava, a lakossag sosem erne el a legfontosabb donteseket hozo kepviseloket. Ugyanakkor pont ezert nem szeretem a Fidesz-fele "gyengebb onkormanyzat, erosebb allam" vonalat: az is forditva tetszene.

De eros hanyingerrel fogom behuzni az ikszet. Meg mindig nincs teljesen kizarva, hogy a kutyak vagy a mi hazank kapjak az orszagos listas ikszemet. Kicsit meg billegek.