( hajbazer | 2022. 01. 24., h – 20:48 )

mivel egységsugarú felhasználóból sokkal több van (bármilyen termék esetén), sokkal nagyobb üzlet az ő igénytelenségükre fejleszteni

Mivel mindenki kólát iszik, sokkal nagyobb üzlet kólát folyatni a vízcsapból is, azzal főzni és és azzal húzni le a WC-t. Talán érted, miért szar ez az érvelés. Kizárólag a mennyiségi faktorra lőni elkerülhetetlenül a minőség rovására megy, ami által az egész szakma silányodik, színvonal csökken, IQ csökken, kontroll csökken, multik befolyása nő. Lassan már azt is okoskütyük döntik el, mikor optimális™ elmenni WC-re.

a Nokia ebbe bukott bele: kevés készüléket adtak el drágán, ezek igazi műszerek voltak, munkára való darabok - miközben más gyártók irdatlan mennyiségben kezdték el teríteni a tapicskolós vackokat, nem munkára, hanem ,,tartalomfogyasztásra"

A Nokia a béka segge alatti marketingjébe és a Microsoft beépített emberén keresztül intézett szándékos szabotázsaiba bukott bele. Ugyanazoknak a tapicskolóknak voltak régen Nokia telefonjaik, akiknek most olcsó kínai szar Androidjuk.

Ezeket az externáliákat legtöbbször mi, mint társadalom fizetjük meg

Ami elég nagy baj és azt jelenti, hogy ezek a cégek, akik ezt előidézik, velejéig arrogánsak.

Ez aztán különböző csapdákhoz vezet, amik társadalmi szinten előbb-utóbb elkerülhetetlenül meg fognak jelenni.

Megjelenhetne különféle jogszabályok formájában, hogy kereskedelmi forgalomba kerülő szoftvernél kötelező billentyűparancsokat rendelni az egyes funkciókhoz X és Y szabványok alapján. Majd 50 év múlva talán ilyen is lesz, mert a jogalkotás csak 20 évvel kullog a technológia mögött.