( hajbazer | 2022. 01. 23., v – 18:58 )

De, simán bezárják a nyereséges kutat is, ha nem hozza a profitbuzi vezetőség által preferált legalább kétszámjegyű százalékokat.

A Shell és a Mol válaszából kiderült: általánosan igaz, hogy a koronavírus-járvány hatására az egész országban lecsökkent az üzemanyag-fogyasztás. Hiába a rekordalacsony üzemanyagárak, a forgalom annyira visszaesett, hogy a vállalatok megkezdték a kúthálózat működésének optimalizálását.

A Mol esetében csoportszinten 30-40 százalékkal csökkent az üzemanyag-értékesítés az elmúlt időszakban. A cégnek összesen 1856 töltőállomása van, Magyarországon ezek közül 468 üzemel. A kutak 25 százalékánál rövidítették a nyitvatartási időt, és jelezték, hogy a jövőben ezt a forgalomhoz igazítják majd.

Persze, nyugodtan csúsztatgass és mosd össze a döntést a hatósági üzemanyagár-plafonnal, meg hogy amiatt veszteségesek, pláne, hogy veszteségről senki nem beszélt. Egyszerűen több profitot akarnak kisajtolni kevesebb munkával, ugyanabból a csökkent keresletből. Aztán majd lesznek jó nagy sorok más kutaknál.