( VaZso | 2022. 01. 22., szo – 14:09 )

"Vettem okoskonnektort, most veszem a 3. felet, es most fogok ra egyedi programot irni, mivel a gyariak gagyik. (ikea, xiaomi, es most rakok ossze egyet)."

Ha jól sejtem, ez ilyen ESP32, esetleg ESP8266 alapú cucc lehet, ezekre sokszor egész jó alapok vannak, amiből ki lehet indulni.

"Nekem az egesz mobilalkalmazassal, iot-vel (kulso szerver kell az "agyhoz")  az a problemam, hogy esik-kel. Kb. a continous development hardware-es megfeleloje."

Sajnos igen.
Részemről azt az IoT-t szeretem, amit én csinálok / kezemben van az egész. :)

"Egy idealis iot eszkoz (es ez igaz lidlis toltore), az ad magarol egy statusz lapot, es onmaga kepes mukodni mindenfele kulso behatas nelkul"

Pontosan - jobb esetben az IoT egy háztartási gép esetén nem a fő funkció, hanem a kegészítő.

"Majd ha olcsobb lesz a lidlinel ez a tortenet, lehet veszek egyet es szetszedem, hogy megnezzem mi ujsag."

Egyelőre még nem szeretném szétszedni, de én is kíváncsi lennék rá...
Lehet, ebben is van valamiféle ESP... ha külön eszköz csinálja a WLAN funkciót, akkor meg lehetne nézni a két proci közötti kommunikációt, ellenkező esetben, ha nem túl egzotikus a kontroller, de jó az elektronika (töltőáram beállítása, töltési funkció), akár saját szoftvert is lehetne íri rá... de azért ehhez idő is kell rá. :)

"A regi akksikbol van kb. 30 darab itthon, szoval nagyjabol tudom mi ujsag."

Nekem közel sincs ennyi belőle, így azért nem csodálom, ha különösen nem villanyozott fel a nagyobb kapacitású változat. :)