( Toomi | 2022. 01. 21., p – 11:53 )

Tudnám sorolni...

Asztal sarkáról úgy esik le, hogy a telefonon nincs külsérelmi nyom, de a kijelzője elmegy boré' (és bár garanciális, de valaha valamikor kapott annyi párát, hogy beázásra való hivatkozással ne javítsák) - A51

Kézből esik ki úgy, hogy pont ott emelkedik ki egy kavics a betonból ahol az üvegére érkezik (Pedig gyárilag elég magas perem van a kijelző körül) - XCover4

Villamoson ülve, kézből kiejtve bereped a kijelzője - Valami MS Nokia

 

A legújabbon van üvegfólia és olyan tok ami elől-hátul takarja még egy áttetsző műanyaggal, + körbe egy rugalmas kerettel. Még bírja.

Biztosan máshogy is hozzá lehetne állni, de ez egy (munka)eszköz. Pont annyit ér számomra, mint egy racsniskulcs, vagy egy jó csavarhúzó. Gyárban dolgozom, gépzsír van, olajköd, por meg a többi. Hétvégén hideg van, meleg van, nedvesség, dzsuva (Túrázás, biciklizés, kempingezés, futás stb.). Lehet erre azt mondani, hogy vegyek kínai rugged phone-t és akkor jó lesz, de egyrész nem lesz jó, másrészt a fenti tönkremeneteli formák egyike sem indokolná.

Ezek a leejtős ütésállóságok úgy vannak meghatározva (Pl. Nikon S30), hogy másfél méter magasról, sík pozdorja lapra. Valamiért mindig elfelejtem a nálam lévő MDF táblát alárúgni mielőtt leesik a telefon.