( BaT | 2022. 01. 20., cs – 20:58 )

Tehát azt mondod, hogy amikor az alkalmazás feldolgozza a XUL-t, a különféle low-level elemeket (pl. xul:label, xul:image, stb.) megfelelteti valahogy a natív menü elemeinek, továbbá feldolgozza a CSS-t és a natív menü elemein alkalmazza a GUI toolkit által alkalmazható stílusokat (ami ugye nem feltétlenül CSS)?

Sejted, hogy ez mennyire komplex probléma? Nem lenne sokkal egyszerűbb, ha az alkalmazás implementál egy lebegő konténert, amibe ugyanúgy tud renderelni mint a főablakba, és egy ügyes UX designer összerakja XUL és CSS-ből, hogy úgy nézzen ki, ahogy a natív téma?

Again: ha mindent is a XUL intéz a GUI-n, akkor hogy a viharba fog működni a browser, ha már a forgatásnál letiltjuk a XUL-t?

Akkor használja az általad linkelt natív implementációt, amit persze így nem lehet személyre szabni.

Az újabb Firefoxokban már egyáltalán nincs is XUL, hanem WebExtensions van hozzá, ami a tizedét sem tudja annak, amit a XUL tudott. Az újabb Firefoxokban talán a WebExtensions-ön keresztül renderel mindent a browser? Azt hogy?

Ezt nem is értem miből gondolod, a két dolog nem ugyanarra jó. A UI még most is használ XUL-t, csak az extensionök számára tiltották meg a használatát. Utóbbiaknak van a WebExtensions API, hogy a XUL nélkül is be tudjanak épülni a böngészőbe, de sokkal kontrolláltabb (korlátozottabb) keretek között.