( Adamyno | 2022. 01. 19., sze – 18:57 )

Ez nem hit kérdése, szerintem ezek tények, hogy van egy ilyen kormányrendelet Magyarországon. Svájcban miért nincs hatósági áras zsíroskenyér? Vagy valaki mondjon már hasonlót az általunk majmolt nyugati világból. A német energiaárak most drágulnak az eddigi háromszorosára. A magyarhoz képest lassan tízszeresét fizetik villanyért, de nincs állam által szabott plafon. Az volt az állam lépése, hogy legalizálták az edigi szürkepiacot és mostantól bárki vásárolhat háztartási mini invertereket, amiket a konnektorba lehet kötni. Ezek párszáz watt teljesíményűek és sehova nem kell bejelenteni.

Nálunk megy a parasztvakítás ezerrel és ezt néhányaknak nehéz észrevenni innen, de ha kicsit huzamosabb ideig élsz valalahol külföldön, akkor egy idő után elképesztő látni ami Magyarországon folyik. Nyilván lehet ez az egész szimpla kampányfogás is, de ha ilyennel lehet kampányolni akkor nagyon mélyre süllyedtünk. Ingyen krumpli, hatósági áras farhát, örök élet, ingyen sör.

Egy hete hirtelen szívritmuszavarom lett. Mindenhonnan elküldenek, nincs orvos aki megvizsgálja. Magánba 1-3 heteket kell várni egy vizsgálatra. Álamiba március 3-ra kaptam időpontot, de én még jól jártam mert van akinek már csak márciusra vagy májusra tudnak adni. Végül találtam egy magán centrumot BP-en, ahol másnap meg is vizsgáltak de aki akciós farhátért megy a teszkóba, az nem biztos, hogy ezt megteheti. Szóval mit kapunk az adóforintjainkért cserébe? Ahol lakunk, az utak állapota az utóbbi időben drasztikusan leromlott és lassan a járhatatlan kategória. Balesetveszélyes. Olyan alapvető dolgokról beszélünk, hogy nekem senki ne mondja, hogy nincs rá pénz mert nem hiszem el. Értem én, hogy felemelték az orvosok bérét, csak épp nincs lehetőségem találkozni velük. A feleségemnek szétb.sztak mindent a szülésnél. Tavaly ősszel kaptunk időpontot egy komplikált műtétre: 2023 évben valamikor. Ennyi az időpont. Magánba megműtenék 3-5 millió környékén. Szerencsésebb esetben csak 3 millió. Azóta lehet, hogy drágult mert ezek még tavalyi árak. Köszönjük szépen. Megyek veszek is csirkefarhátat mert az most jó.