( TCH | 2022. 01. 19., sze – 16:53 )

Azzal hogy nem a hivatalos eszközzel használod a youtube-ot (weboldal, alkalmazás) megsérted az user agreement -et.

Bullshit. FYI: olyan nincs, hogy "hivatalos youtube eszköz".

A youtube-dl pedig erre a megsértésre ad a kezedbe eszközt.

Ennyi erővel, ha kibányászom a videót a browsercache-ből, akkor a browser is kalózprogram. Sőt, ha felteszek egy adblockert, akkor is.

Tetszik, nem tetszik, nem tudod másra használni a youtube-dl -t mint a youtube user agreement megsértésére.

Bullshit #2, citáld be, hogy mit sért meg vele, aki nagy általánosságban használja. Az megvan, hogy a youtube-dl nem csak a tecsőről tud letölteni, hanem sok másik portálról is? Ha hozzá se nyúlok a tecsőhöz vele, akkor hol sértem meg az UA-t? FYI: nem is a kugli nyomta fel a youtube-dl-t, hanem a RIAA, tehát a youtube-dl ellen nem a YT user agreement megsértése volt a vád (FYI: az nem törvénysértés BTW), hanem szó szerint kalózkodás, azaz illegális tartalomelérés. Teccikérteni? Nem az, hogy kikerülöd vele a reklámokat, hanem az, hogy kalózkodsz. Ha ez igaz lenne, akkor a kugli egy kalózbanda lenne kalózanyag hostolásáért. Egyébként szépen be is fürödtek a RIAA-s köcsögök, mert nem sikerült bebizonyítani. A youtube-dl ismét elérhető és használható. Csak nem támogatja az ms a kalózkodást?

Odáig nem merészkednék hogy kalózprogram, de gyakorlatilag kizárt hogy jogszerűen használd.

Ugye megvan, hogy a mondatod két fele gyönyörűen ellentmond egymásnak? Ha jogszerűtlenül használsz valamit, akkor jogilag kalózkodsz. Tehát, ha jogszerűtlen a használata, akkor kalózprogram, ha meg nem mondanád kalózprogramnak, akkor meg nem jogszerűtlen.

a youtube egy üzleti vállalkozás, és nem gipsz jakabnak ingyen nyújtott közmű amit joga lenne mindenfajta ellenszolgáltatás nélkül használni. Az ellenszolgáltatás pedig amit "fizethed" kell érte az az, hogy csak hivatalos módszerrel nézd a youtube-ot, tehát fogyaszd el mellé a reklámokat is.

Nem, a tecső nem közmű (FYI: ha az lenne, nem lenne ingyenes), hanem gyakorlatilag masszív élősködés. Az emberek a tartalomért mennek oda, a tartalmat pedig nem a kugli állította elő, hanem a júzerek, akiknek viszont a kugli a bevételből egy huncut centet nem oszt vissza, hacsak nem kötött vele erről megállapodást. Tehát Gipsz Jakab feltölti a videóját ingyen, a kugli azon masszívan profitál, Gipsz Jakab meg egy fillért nem lát belőle. Esetleg kibannolják, mert a filter copyright infringementet talál a videóban, mert a szomszédból áthallatszódott a zene, amíg ő pofázott.

Vagy fizess elő.

Ez a mantra még mindig él? A YT Premiumon reklámok vannak. De, még mindig. A kugli ezt már vagy tizedszer játssza el, hogy jön a reklám, a júzerek reklamálnak, a kugli bocsánatot kér a "hibáért", kikapcsolja a reklámokat, majd utána vissza. A különféle techsite-ok már azt javasolják, hogy tegyél fel egy adblockert. Igen, adblockert, olyan tartalomhoz, amiért fizettél, hogy ne legyen benne reklám.