( Dolphy | 2022. 01. 19., sze – 12:04 )

Szoval egy parhuzam csak akkor mukodhet, ha minden apro hozzatoldhato reszletben illeszkedik?

Gondolom van egy analóg skála, hogy mennyire match-el az adott párhuzam és itt erősen az alma-körte irányába húz a mutató. De én asszem inkább elengedem most már ezt a témát. Úgy látszik vannak, akik szerint ha legalább egyvalami kötelező az adott ország törvényei szerint, akkor onnantól kezdve jogukban áll minden szerintük ésszerű dolgot kötelezővé tenni.

Szamomra nem teljesen erdektelen, hogy egy fertozo, emberrol emberre terjedo betegsegben idoszakonkent napi 200+ ember hal meg, es a jelek szerint vagyunk meg ezzel igy paran.

Akkor te fogod és amikor kinyitod a laptopodat reggel, megnyitod a koronavirus.gov.hu-t és megnézed az aznapi számokat. Nem kell ehhez, hogy minden médium címlapon hozza le minden egyes áldott reggel.

A rak nem jelent mindennapos veszelyt

Ahogyan a koronavirus sem, különben én már halott lennék vagy legalábbis lett volna pár húzós hetem a kórházban. Azon gondolkoztál már, hogy a koronavírus ténylegesen valós veszélyt jelent vagy pedig azért gondolod ezt, mert a média már két év folyamatosan, napi szinten ezt súlykolja beléd? Végtelenül egyszerű pszichológia: ha hosszú időn keresztül, folyamatosan, sokszor és rendszeresen hallasz egy hazugságot, akkor végül el fogod hinni. Ráadásul nem is egy ordas nagy hazugságról van szó, csak a potmétert tekerték jól fel. Sose becsüld alá a tömegpszichózis erelyét!

Megfordítva a kérdést, akkor is ezt gondolnád, ha a napi hírekben azt írnák meg, hogy tegnap N ember gyógyúlt fel a koronavírusból, M nem kapta el a fertőzést és K negatív tesztet találtak? Hozzáteszem, hogy ezek nagyságrendekkel nagyobb számok is lennének, mint a negatív oldal, amiket most közölnek.