( asch | 2022. 01. 19., sze – 09:47 )

Az általad linkelt cikk "lehet, hogy egy kicsit túlzás", de az viszont tény, hogy az orrba nyomós tesztnek van egy kockázata. Több hír is volt róla, hogy volt akinek komoly sérülést okozott véletlenül.

A nyálkahártya tünettel nem érzékelhető minimális megsértése is ronthajta az illető immun-védelmét. Ez egy nem kellően vizsgált terület, de logikus a feltételezés, hogy ahová normál esetben semmi szilárd dolog soha nem jut be, oda nem kellene ilyen rücskös szart dugdosni. Ehhez nem kell diploma, hogy valaki megértse, de nyilván csak akkor hinnéd el ha virológus mondaná, LOL.

Olyan sztorit viszont nem egy helyről hallottam, hogy akit a munkája miatt kb. naponta PCR tesztelnek, annak minden baja lett az orrával. Számomra ez is meggyőző információ volt, nem tudom más hallott-e ilyet. Ha valami sokszor csinálva láthatóan ártalmas, akkor kevésszer csinálva is ártalmas lehet, legfeljebb kevésbé.

Nem is értem, hogy van még aki 2022-ben tagadja az orrba nyulkálás veszélyeit. Talán azt is tagadják, hogy gömbölyű a Föld? A tudományt csak akkor nem szabad tagadni, amikor a mi ágendánknak megfelelőt állítja?

Tény, hogy van veszélye tehát a mintavételnek.

Ezért én biztosan nem engedem senkinek, hogy orrba dugóssal teszteljen. Ezt elhatároztam elég korán, és eddig sikerült tartanom magam ehhez.

Egyéb tesztet is csak egyet csináltattam, amikor utazni akartam. Még azt is valamennyire elkurvulásnak érzem, nem vagyok büszke rá. De hát ilyen az ember, néha elhajlik az elveitől.