( gergov | 2022. 01. 13., cs – 13:34 )

Am legyen.

"Az állam által előírt oltásokat fel kell venni, ha van járvány, ha nincs. Nem kell járványnak lenni a védettségi igazolványok használatához."

helyett:

"A szakertok altal szuksegesnek itelt oltasokat fel kell venni, ha van jarvany, ha nincs. A vedettsegi igazolvany rendszeret fenn kell tartani, hogy szukseg eseten ujra eloirhato legyen a megkovetelesuk."

Kifejtem: lattuk, hogy az antivaxxer mozgalom egyre szelesebb koru terjedese miatt olyan betegsegek bukkantak fel ujra, amiket mar kihaltnak hittunk. A jarvany lecsengeset segitik a betegseg terjedesenek lassitasa celjabol hozott intezkedesek, beleertve a bizonyos helyekre valo belepes joganak oltasi/vedettsegi igazolvanyhoz koteset is. Elofordulthat, hogy ezek lazitasa utan a korabban befejezodottnek hitt jarvany, hasonloan a fent emlitett betegsegekhez, ujra felerosodik, es ismet szukseg lesz rajuk.

"A védettségi igazolvány egyéb hasznos dolgokra is felhasználható, például a renitens polgárok megrendszabályozására. Nem muszáj mereven az egészségügyhöz kötni."

Ez egy totalis baromsag, legfeljebb trollkodasbol jelolte barki. Semmi mas ertelme nem volt betenni, mint hogy kozolhesd, hogy szerinted ez a vegcel. Egy az egyben elhagyhato lenne.