( carlcolt | 2022. 01. 13., cs – 09:46 )

En el tudom kepzelni, hogy az omikron az utolso szignifikans hullam (leginkabb mert egy nemlecsengett deltaval parhuzamosan kuzdunk ellene). Innen mar csak casedemic-ek lehetnek, tele korhazak igen valoszinutlenek.

Az omikron 70x gyorsabban szaporodik a legcsoben (ezert terjed gyorsabban), viszont 10-50-ed olyan lassan szaporodik a tudoben a wuhani varianshoz kepest (ezzel elerve, hogy az emberek ugy szerezzenek valamennyire hasznalhato antitesteket egy kovetkezo fertozes ellen, hogy kozben sokkal kisebb esellyel kapnak tudogyulladast).

Gyakorlatilag megoldotta a termeszet: az a mutacio, amelyiket a leggyorsabban adjuk at egymasnak, az az egyik legveszelytelenebb a tudore, es az azon valo ateses ved azon variansok ellen is, amik joval nagyobb esellyel okoztak tudogyulladast, es az oxigenhianyon keresztul sok mas szervi es keringesi problemat.

Innentol a kovetkezo mutaciokat az emberi test mar nem letolt gatyaval varja, hanem 90-95%-a atesve es meg emelle joesellyel oltva is (magyarul valamennyire kompatibilis antitestekkel tele).

A jarvany problemait a nagy aranyban korhazban kezelendo tartosan tudogyulladasos beteg okozta (elsosorban). Ugy nez ki ennek jo esellyel vege, ilyen tobb mar nem valoszinu hogy lesz, csak genszekvencias ijesztgetes meg becsipodve maradt esetszamolgatas.