( Raynes | 2021. 12. 28., k – 18:23 )

Ezt a Win11-támogatást hogy ellenőrizted? Mert elméletileg sem támogatottak a 14nm-es Zen1 procik, és gyakorlatilag a MS oldala is megerősíti, ahol tételesen fel vannak sorolva a Win11-et támogató procik, és ott sincs említve (szándékosan, nem azért, mert lefelejtették). A TPM meg nem számít, mert a Ryzen procikba már eleve default van beépítve fTPM, ami TPM 2.0 kompatibilis. Így aztán teljesen mindegy, hogy az alaplapon milyen TPM van, meg hogy Infineon, a Win11-en nem fog segíteni, mert megint csak a proci számít, nem a TPM. Hidd el, nem akarom lehúzni ezt a gépet, elhiszem, hogy megy passzívan, de azokat a peremféltételeket nem teljesíti, amit a topiknyitó megadott. Ez van, akinek Win11-támogatás kell, azt ezt le kell nyelje, mármint hogy csak a legújabb procis gépek jönnek szóba, és azok valószínűleg nem lesznek passzívak.

Az a 7301 badass proci a mai napig, akinek a nyakán maradt, elküldheti, átveszem. Engem aztán rohadtul nem zavar a Win11-támogatás hiánya, mert úgyis csak Linux megy nálam. Egyébként meg a Win11 felhekkelhető az Epyc 7301-re meg a Ryzen 1505G-re is, meg a Windows Update is visszahekkelhető, de csak informatikailag skilleseknek ajánlom, átlag egybites felhasználónak nem.

Ez  a teljes passzívság meg szerintem továbbra is ábránd. Eleve hiába passzív a hűtő a procin és/vagy GPU-n is, pl. a tápban (laptopnál esetleg töltőben, dokkban, stb.) sanszosan lesz is egy venti. Mondom, aki hangtalant akar, vegyen tabletet, de az meg nem lesz desktopnak való.