( lcsaszar | 2021. 12. 10., p – 17:22 )

Amiről itt nem esett szó, hogy a hanglemez (utálom a bakelit szót, olyanok húzták rá tévesen a hanglemezre, akik lenézik és talán soha nem hallottak még jó lemezt közepesnél jobb lemezjátszón szólni) szóval a hanglemez, CD, mp3 stb. mind az élőzene pótléka. Ebből következik, hogy annak minél pontosabb visszaadása a céljuk.

Elmondhatom, hogy többféle hordozóból és lejátszóból nekem az átlagosnál jobb van, így tapasztalatból ki merem jelenteni, hogy a hanglemez tud a legzeneibben, legmagávalragadóbban szólni.

Több felvétel is megvan LP-n és CD-n. Ha a kényelemre megyek, felteszem a CD-t, vagy valamit streamelek a NAS-ról, ahova lerippeltem a kedvenceimet, vagy ha autóban hallgatnék valamit. De ha igazán élvezni akarom, nem csak hallgatni, akkor LP-t (ha úgy tetszik vinylt, másoknak bakelitet, nekem hanglemezt) teszek fel, minden kényelmetlenségével.

Ja és a rendesen tárolt hanglemez jó lejátszó rendszeren nem serceg és nincs alapzaja. Műszerrel mérve persze van, de ugye zenét hallgatunk, nem paramétereket.