( kavacs | 2021. 12. 09., cs – 17:07 )

mikabak írta:

A hozzászólása nem arra vonatkozott, hogy használjon a kérdező keretrendszert, hanem csak megemlítette, hogy érthető módon vannak ezek bemutata. Sőt, ha megnézed utána írja is, hogy vannak vanilla html, js videók is.

Te írtad:

Nem a posztolónak írtam, hanem egy a témához kapcsolódó megkezdett beszélgetés szálra, továbbá rögtön azzal kezdtem, hogy HA valaki webes vonalon tervez mozogni... Értsd: ha valaki komolyan (professzionális szinten) szeretne ezzel foglalkozni, akkor legalábbis erősen ajánlott, ha nem egyenesen megkerülhetetlen ezeket megtanulni. És mondom ezt úgy, hogy napi rendszerességel fejlesztek vanilla js-ben, node-ban, meg különböző js framework-ökben is (frontend és backend oldalon egyaránt), pontosan látom, hogy mikor jó az egyik, mikor jobb a másik és nem félinformációkra és elavult tech stack tudásra alapozva teszek valótlan állításokat, mint te.

Ne próbáld úgy beállítani, hogy nem tereltétek a divatbuzi, bloated framework-ök felé, mert pontosan ezt csináltátok.

Szövegértelmezésben nem vagy túl erős.

Nem is akarok. Szánalmas kóklerkedés és nettó divatbuziskodás, amit modern webfejlesztésként emlegettek.

A szánalmas az amikor egy it területen tevékenykedő ember nem hajlandó haladni a korral, megtanulni az új technológiákat olyan semmitmondó okokra hivatkozva, hogy "divatbuziskodás". Ilyen alapon gondolom neked a git, a docker, a cloud computing, a nosql stb is "divatbuziskodás", mert te ezekhez nem értesz.

erőforráspocsékoló eszközökkel oldanak meg olyan feladatokat, amiket sokkal egyszerűbben és kompatíbilisebben is meg lehet

Ebben a részben egyetértünk. A kérdező által vázolt feladathoz overkill framework-öt használni, ha csak nem tanulásra szánja valaki, és pontosan ezért nem is terelte senki ebbe az irányba. De úgy látszik ez csak neked nem jött át, és jössz és mindenkit, aki segíteni próbált leszólsz olyan stílusban, hogy itt mindenki hülye, csak te vagy a f@szagyerek.