( wlaszi | 2021. 12. 06., h – 12:37 )

Többet láttál a kérdésembe, mint amennyit gondoltam :) De remélem emlékezni fogok erre a trükkre ha esetleg beleütközöm.

Amit mondani akartam: 30-40 év múlva nem vagyok biztos abban hogy lesz "usb2061" csatlakozós floppy drive...(beépített konverterrel vagy nélküle) vagy közkézen forgó feléleszthető mai pc, aminek a közbeiktatásával át lehet majd konvertálni az aktuális adatformátumra. Persze az is jó kérdés, hogy milyen olyan adat lehet, ami ennyi év távlatából fontos lehet és disk-en volt csak tárolva? A Corel 1.0-áért nem hinném, hogy ekkora erőfeszítést tenne túl sok ember. A nagyobb formátumoknál (cd/dvd/bd) már látom az okot, mert számos médiatartalmat mentettek rájuk (családi fotók), aminek a 90%-a ugyan e-szemét, de a 10%-áért simán fáradoznának többen is.

Amikor a telefonjaink messze lepipálják (már most) a 20 éves technológiákat, és tart minden a vezetéknélküliség felé, úgy néznek majd az emberek az usb csatlakozóra, mint ahogy a gyerekeim énrám, amikor a VHS-ről, vagy a tárcsázós telefonról magyarázok nekik :D