( bucko | 2021. 12. 06., h – 00:02 )

Köszi! Ez már szinte dícséret volt, ami helyett inkább lehülyézés szokott járni, itt a hupon. :-D

A soap-xml-hez kellett még egy cég, szakértővel. Meg is tudta tőlem, hogy az irányítószám = 0..5 karakter numerikus - kis országunkban - nem állja meg a helyét. ;) Az én xml-em pedig egy C header lett, ahol az xml-t tartalmazó stringet a fenti helyeken egy-egy %s tarkította.

Egyébként ez a munka 112 vezetékes része volt. A vonatkozó kormányrendelet 3 mintasort tartalmazot "*" mezőszeparátorral: vezetékes, mobil egyik és másik fajta koordinátákkal. Ebből lett az xml...

A soap egy olyan beteg állat, hogy az ismerkedésünk szinte első pillanatában egy olyan fórumon találtam magam, ahol két guru beszélgetett a csak ellentmondóan megvalósítható hibajelzésről. Ez van, amikor a jól bevált rpc-t http-re ültetik, ami ugye minden, csak nem rpc. Csak lenne annyi forintom, ahány felesleges protokoll született így! Talán az egyébként okos emberek - alapismeretek hiányában, mert az már elavult - fel-feltalálnak új dolgokat, amiket simán össze lehetne rakni a meglévőkből. Néha talán még hatékonyabb is lenne.